Jelena Đorđević: Neposlušna odbornica 1Foto: Južne vesti

Ne mislim da svi treba da slušaju stav vladajuće stranke samo zato što je ona na vlasti, kaže Jelena Đorđević, doskorašnja odbornica Jedinstvene Srbije, koja je deo vladajuće koalicije u Nišu, a koja je najavila da će na sledećoj sednici Skupštine grada glasati protiv odluke da se niški aerodrom besplatno ustupi državi, što je suprotno stavu republičkog i gradskog vrha.

– Odluka da se niški aerodrom preda na upravljanje državi nije u interesu Niša i građana Niša, a kao odbornica dužna sam da u prvi plan stavljam opšti, a ne stranački ili pojedinačni interes, kazala je, najavljujući da će ubuduće delovati kao nezavisna odbornica. Odmah nakon što je to javno saopštila, iz Jedinstvene Srbije stigla je sankcija u vidu isključenja iz odborničke grupe Jedinstvena Srbija – Ruska stranka i najave isključenja iz stranke.

Đorđevićeva je kazala da je to nije iznenadilo, a da je već trpela „različite lične pritiske“ zbog svog stava o aerodromu, ne želeći da precizira o čemu je reč. Ipak, kratko je apelovala na vlast da „prestane sa uhođenjima, pretnjama i drugim oblicima pritiska, kako ne bi bila prinuđena da se obrati nadležnim organima“.

Ovakvi pritisci, međutim, nisu uspeli da je ometaju da učestvuje na građanskim protestima protiv namere države da preuzme niški aerodrom, u organizaciji neformalne Inicijative „Ne damo niški aerodrom“. Učešće je objasnila rečima da joj je važno da „bude uz svoje Nišlije“, pitajući se, istovremeno, kako će odbornici koji će glasati za poklanjanje perspektivnog aerodroma državi – čime „idu na štetu svoje rođene dece“, sutra „izaći ispred svojih kuća, šetati ulicom, gledati komšije…“

Jelena Đorđević je pre ulaska u Jedinstvenu Srbiju bila funkcionerka i odbornica Dveri, a pre toga i članica LJajićeve Socijaldemokratske partije Srbije, što joj kritičari iz vlasti knjiže kao političku prevrtljivost. Podsećaju, takođe, da je iz opozicionih Dveri prešla u vladajuću Jedinstvenu Srbiju neposredno nakon zaposlenja u Direkciji za gradski prevoz.

Ona je, pak, negirala da to zaposlenje ima veze sa strankom, tvrdeći da je napustila Dveri zbog „centralističkog trošenja novca u toj stranci, kojem nije uspela da se suprotstavi“, a da ona „želi da se bori i da radi za Niš, a ne za Beograd“. Sada je zaposlena u drugom gradskom preduzeću – Objedinjenoj naplati. Po obrazovanju je diplomirana pravnica. Majka je dvoje dece. U slobodno vreme voli da igra šah. Rođena je 1982. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari