Jezero Bubanj u centru Kragujevca dobija zabavni park 1Foto: GTO Kragujevac

Gradska turistička organizacija odabrala je na tenderu izvođača radova na izgradnji rekreativno-zabavnog parka na jezeru Bubanj.

Na tenderu koji je raspisan 31. decembra prošle godine i trajao do 31. januara ove, izabrana je firma Simkon iz Kragujevca koja je bila i jedini ponuđač za izgradnju turističko-zabavnog parka na jezeru Bubanj.

“Vrednost radova je oko 20 miliona dinara. Od Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija je obezbeđeno 15 miliona, dok Grad Kragujevac učestvuje sa 5 miliona dinara u finanforanju zabavnog parka”, kaže Bojan Pavlović, direktor GTO.

Gradskoj turističkoj organizaciji su sredstva pristigla još krajem prošle godine, ali je sam datum početka radova još neizvesan, iako se očekuje da bi to moglo biti ovog proleća.

“Grad je 26. marta prošle godine doneo odluku o zabrani gradnje na jezeru Bubanj. Međutim, ta je odluka je oročena na godinu dana, pa očekujemo da bude usvojen Plan detaljne regulacije i prođe kompletnu proceduru da bismo mogli da počnemo sa radovima”, kaže Pavlović.

Planom je predviđeno da park na jezeru Bubanj bude opremljen mini ziplajnom, terenom za mini golf, avantura parkom, tjubingom, zapravo platformom za sankanje na sintetičkoj podlozi što omogućava korišćenje tokom cele godine, kao i manjim objektom za smeštaj opreme.

“Za ovaj projekat nam je potrebna građevinska dozvola, zato se čekalo na Plan detaljne regulacije kako bismo mogli taj deo da obezbedimo”, kaže Bojan Pavlović, direktor kragujevačke Gradske turističke organizacije.

Novi turističko-zabavni rekreativni park na jezeru Bubanj biće izgrađen na prostoru između postojećeg restorana “Dvorište” i Roda centra.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari