JKP “Čistoća i zelenilo” Subotica apeluje na građane da ne odlažu nepropisno kabasti i građevinski otpad 1Foto: Zvanična Fejsbuk stranica JKP "Čistoća i zelenilo" Subotica

JKP “Čistoća i zelenilo” Subotica apelovalo je putem svoje Fejsbuk stranice na građane da svoj kabasti i građevinski otpad više ne odlažu nepropisno, priloživši kao primer nekoliko fotografija.

Kako se na fotografijama može videti, građani su pored kontejnera za odlaganje komunalnog otpada, odložili i delove nameštaja, poput fotelja, dušeka i komoda, kao i građevinski materijal.

Iz preduzeća poručuju da za ovakvu vrstu otpada dva puta godišnje organizuju akcije odvoženja čvrstog i kabastog otpada iz domaćinstava, na proleće i jesen.

Trenutno je u toku prolećna akcija, kojom je obuhvaćeno 17 prigradskih i isto toliko gradskih mesnih zajednica na teritoriji grada Subotice, a traje do 14. juna.

Iz JKP “Čistoća i zelenilo” Subotica dodaju i da građani imaju mogućnost svakodnevnog besplatnog deponovanja ove vrste neopasnog otpada, težine do 500 kilograma, na Gradsku deponiju “Aleksandrovačka bara” sopstvenim prevozom.

Gradska deponija se nalazi na adresi Antuna Branka Šimića broj 4, a radno vreme je svakog dana od 6 do 20 časova.

Više vesti iz ovog grada čitajte na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari