Još 202 novoobolela, troje preminulih, 10 na respiratorima 1Foto: Beta/Dragan Gojić

U Srbiji su u poslednja 24 sata registrovana 202 novoobolela od korona virusa i troje preminulih.

Ukupno u našoj zemlji do sada su 719.664 osobe obolele od ovog virusa, a registrovano je 7.098 smrtnih slučajeva.

Na bolničkom lečenju se trenutno nalaze 323 pacijenta, od kojih je 10 na respiratorima.

U poslednja 24 sata testirane su 8.853 osobe, a ukupno od marta 4.600.110.

U periodu vanrednog stanja, naročito u prvih mesec dana, nije postojao postao sistem koji bi obezbedio podršku osobama sa hendikepom, izjavio je FoNetu direktor Udurženja studenata sa hendikepom Milan Janković.

Direktor Instituta za javno zdravlje Crne Gore Igor Galić izjavio je danas da će, zbog promene epidemiološke situacije, do 2. avgusta biti zabranjen rad noćnih klubova i diskoteka i na otvorenom i u zatvorenom prostoru.

Pomoć od države koja je namenjena noćnim barovima i klubovima dobiće sve ukupno 18 privrednih subjekata, koliko je ispunilo uslove propisane Uredbom Vlade Srbije, a predsednik Udruženja noćnih barova i klubova Miša Relić za Novu ekonomiju navodi da je će time biti pokriveno oko 40 noćnih klubova.

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da će Nacionalno telo za imunizaciju danas dati mišljenje Kriznom štabu o trećoj dozi vakcine protiv korona virusa.

Erik Klepton ne želi da nastupa na mestima koja zahtevaju od prisutnih da pokažu dokaz o vakcinaciji.

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek rekao je juče da Srbiju, po pitanju korona virusa, očekuje neizvesna jesen i da je „potpuna iluzija“ da je borba s tim virusom završena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari