Još 228 novoobolelih, četvoro preminulih, 10 na respiratorima 1Foto: Beta/Dragan Gojić

U Srbiji je u poslednja 24 sata registrovano 228 novoobolelih od korona virusa i četvoro preminulih.

Ukupno u našoj zemlji do sada su 719.234 osobe obolele od ovog virusa, a registrovana su 7.092 smrtna slučaja.

Na bolničkom lečenju se trenutno nalazi 316 pacijenata, od kojih je 10 na respiratorima.

U poslednja 24 sata testirana je 9.331 osoba, a ukupno od marta 4.582.288.

Sekretarka za socijalnu zaštitu u beogradskoj gradskoj upravi Nataša Stanisavljević izjavila je danas da je ostvareno oko 200.000 poziva u beogradskim kol-centrima koji služe da građani stariji od 65 godina dobiju pomoć oko prijave za vakcinaciju protiv korona virusa.

Od marta 2020. do aprila 2021. godine, oko milion i po dece u svetu izgubilo je jednog roditelja ili staratelja u pandemiji korona virusa, javlja RTS, pozivajući se na studiju objavljenu u časopisu Lanset.

Statistika pokazuje da je broj obolelih od kovida kojima je neophodna hospitalizacija i onih sa najtežom slikom značajno manji nego pre masovne imunizacije, ali to ne znači da je kod nevakcinisanih bolja klinička slika, upozorila je direktorka kovid bolnice u Batajnici Tatjana Adžić Vukičević, i naglasila da su naročito ugroženi mladi ljudi.

Vodeći američki stručnjak za zarazne bolesti Entoni Fauči izjavio je da je delta soj korona virusa uzrok više od 80 odsto novoobolelih slučajeva u SAD, prenosi Glas Amerike (VOA).

Na punktu hrvatskog aerodroma dnevno bude otkriveno pet ili šetst turista koji imaju pozitivan brzi test, rekla je direktorka županijskog NZJZ-a Željka Karin u emisiji „Dobro jutro, Hrvatska“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari