Na aerodromu u Hrvatskoj dnevno oko pet turista sa pozitivnim testom 1Foto: FoNet/MOD

Radovali smo se turistima, ali situaciju treba kontrolirati tako da trebaju doći s kovid potvrdama. Postoje i prijedlozi da imaju i testove pri ulasku u zemlju, s obzirom na to da delta-soj prevladava ne samo u Engleskoj nego i kod nas, rekla je direktorka županijskog NZJZ-a Željka Karin u emisiji „Dobro jutro, Hrvatska“.

Ona je istakla da na aerodromu imaju punkt gde se može lako kontrolisati situacija pri ulasku i izlasku turista iz zemlje.

– Na tom punktu dnevno otkrijemo pet ili šetst turista koji imaju pozitivan brzi test. Odmah ih stavljamo u samoizolaciju, a taj nalaz potvrđujemo PCR testom. Nakon 10 dana opet uzimamo bris i turist može nastaviti putovanje, rekla je Karin.

Osvrnula se na trenutnu situaciju u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

– Situacija nije zabrinjavajuća, ali nije ni zadovoljavajuća. Brojke nam rastu, a porastao je i broj hospitaliziranih. Treba pojačati epidemiološke mjere jer dok se ne procijepimo i dok cjepivo ne počne djelovati, zaraza će se širiti, rekla je istaknuvši kako je važno pridržavati se epidemioloških mjera i smanjiti okupljanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.