Još jedan kontigent od 28 mađarskih policajaca krenuo u Srbiju 1Foto: Natalija Jakovljević

Šef odeljenja granične policije Republike Mađarske Balaž Laslo izjavio je da je 18. mađarski policijski kontingent od 28 policajaca krenuo u Srbiju kako bi ova država nastavila svoj rad na sprečavanju ilegalnih migracija.

„Obavezani smo da sprečimo ilegalne migrante da uđu na teritoriju naše zemlje, kao i na teritoriju Evropske unije, ali za to tesno sarađujemo sa nadležnim organima susednih zemalja“, naveo je Laslo u svom oproštajnom govoru u policiji u Budimpešti, a prenosi zvaničan sajt mađarske policije.

On je istakao da je zbog stalne saradnje mađarske i srpske policije smanjen broj ilegalnih pokušaja prelaska granice na južnom delu granice.

„Međutim, to ne znači da je pritisak migracije na Evropu opao, tako da je koordinirano granično obezbeđenje i dalje neophodan deo odbrane granica Evrope“, ocenio je Laslo.

Dodaje se da su mađarski policajci zaduženi za sprečavanje i otkrivanje ilegalnih prelazaka granice, kao i učešću u hapšenju krijumčara ljudi i ilegalnih migranata.

Mađarski policajci koji služe u kontingentu od 28 članova obavljaju svoje zadatke sa sopstvenom opremom, a njihova ovlašćenja obavljaju pod nadzorom i kontrolom nadležnih organa zemlje domaćina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari