Još jedna Cecina pesma u školskim udžbenicima

Bura zbog „Kukavice“ u knjizi za srednjoškolce

Ostavite komentar


    1. Ужас због Партибрејкерса или због Марине Туцаковић’?

  1. Nije kriva prosveta sto citirajuci Marinu Tucakovic pokazuje nedostatke i ispraznost turbo folka, vec drzava koja treba da razgranici kic i dela ozbiljnih umetnika. Potom ide oporezivanje, na kic isto kao i alkohol, cigarete, treba staviti ozbiljan porez, a onda novac plasirati u smeru obrazovanja naroda kroz emisije o kulturi na RTS-u kao i u smeru podrske udruzenjima umetnika i njihovim projektima.
    U Srbiji je sve naopako kreatori kica porez ne placaju, a prvi su u redu za finansiranje iz budzeta sto se i moze videti u raspodeli novca za gradske projekte u kulturi.
    Moja deca idu u muzicku skolu ali ja uredno placam Djacki fond kako se skola ne bi raspala, dok drzava odvaja novac za projekte Ace Lukasa, i Lazara Ristovskog

  2. Mnogo je sve ovo trivijalno i prizemno. I sam tekst o tome sve nas srozava, srozava i ovaj dnevni list i dovodi i prosecno obrazovanu osobu do stida. I molio bih urednike i saradnike ove relativo dobre novine da na istom mestu ne pominju Crnjanskog i Marinu T. i zbog svih nas treba prestati sa ovim.

  3. ja predlazem u udzbeniku za 8.razred da se ubaci neki stih iz pesme ,,koka kola ,marlboro, suzuki ,, posto tad omladinci krecu sa aktivnim izlascima po splavovima… malo predznanja nije na odmet…

    1. Hahaa bravo! Moze i ono „celo selo smrce belo“ neka uce deca na smeru diler navijac,poznat organima! Hahaa gasite svetlo,zadnje je vreme…

  4. Pa nisu turbo-stihovi pali sa neba vec ih je autor koji radi u prosveti pisao slusajuci turbo-narodnjake kao sofer u gradskom saobracaju . Dakle, pravo pitanje je kako se on zaposlio u prosveti obzirom da prosvetom treba da se bavi uceni svet koji zna sta je sund i zasto je nesto sund kao i zasto mu ne sme biti mesta u skolama. Ali sta da ocekujemo od vlade gde je jedna ministarka Cecina obozavateljka do mere da sija od srece u njenom drustvu o cemu svedoce i fotografije koje se nalaze svuda po internetu….. I doticna se ministarka jos ne skida sa stranica jednog medija „kulturnih, naprednih, europskih, socijaldemokratskih“ i tako to, nazora!!

  5. Svako ima pravo da cita i slusa sta hoce u svoja cetri zida,a.li sta ce se citati u skoli to se tice svih nas.Ovo nije trivijalna nego jako ozbiljna i opasna pojava jer su u pitanju stihovi po kojoj je poznata osoba koja je osudjeni lopov i kriminalac i kod koje su spavale ubice Premijera.Sta radimo to nasoj deci i za cega ih to spremamo?

  6. Zato su i ukinute nadleznosti NPS. Ministar je to sa Zukitom ciljano uradio.

  7. Ima u izdavastvu, koje se bavi obrazovanjem, jos upitnije teme.
    Udzbenik za V razred OS iz INFORMATIKE (EDUKA) potisnik je kao autor i
    dr Milos Bajcetic doktor medicinskih nauka (Histologija i embriologija na MF u B-gdu). Odobrenje je dobijeno od strane Ministra br. 650-02-00086/2018-07 od 25.04.2018.g.
    Pomenuti autor se bavi i ucenjem na daljinu i time se ponosi.
    Nadam se da ce prof. sa gradjevine pisati o stomatologiji.

  8. Bolje da obratimo pažnju na vokabular i nivo ministra spoljnih poslova, koji nikako da dostigne predsednika države. Posle će sve ići lakše.

  9. Neki narodi vole i cene poeziju, a neki cecine pesme.

  10. Pogledajte pazljivije pitanja u ovoj zbirci.Malo smo promasili temu.Od kukavice je ostalo samo perje.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.