Još jedno reciklažno dvorište u Nišu, treće po redu 1Foto: Sajt grada Niša

U Nišu će uskoro biti otvoreno reciklažno dvorište u naselju Stočni trg u kojem će svi građani moći da besplatno ostave kabasti i otpad koji se može reciklirati, najavljeno je iz Grada.

Biće ovo treće reciklažno dvorište, posle onih u naselju Crvena zvezda i na Bulevaru Nemanjića, iza gradskog javnog preduzeća “Nišstan”.

Reciklažno dvorište u naselju Stočni trg nalaziće se na kraju Ulice Ivana Milutinovića, u delu parcele Otvorenog tržnog centra.

Odlaganjem i selektovanjem građevinskog otpada, šuta, elektronskih uređaja, starog nameštaja, stakla, plastike ili tekstila trebalo da se sanira 90 odsto postojeće divlje deponije u tom naselju.

Još jedno reciklažno dvorište u Nišu, treće po redu 2
Reciklažno dvorište u naselju Crvena zvezda: Foto:sajt grada Niša

“Već se prvo reciklažno dvorište, u naselju Crvena Zvezda, pokazalo kao dobra praksa jer smo tamo rešili problem velike divlje deponije. Nadamo se da ćemo po ugledu na to reciklažno dvorište rešiti i druge deponije koje imamo oko romskih mahala, kao što je ova na Stočnom trgu ”, rekao je gradski većnik Miroslav Đokić.

Gradski odbornik Svetislav Jovanović je kazao da je reciklažno dvorište u naselju Crvena zvezda pokazalo da “u dogovoru sa građanima sve može da se reši”.

“Sada je tamo, na prostoru gde se nekada bila deponija, nalazi reciklažno dvorište, a oko naselja je zelena površina koja je neka vrsta parka, i zasađeno je i zelenilo“, rekao je Jovanović.

Građani Niša u reciklažnim dvorištima svakog radnog dana, od 8 do 20 sati, mogu da donesu kabasti i otpad koji se može reciklirati, koji sortiraju radnici JKP Mediana, a potom predaju centrima i firmama koje se bave reciklažom.

U Gradu su najavili da će u narednom periodu biti otvorena i reciklažna dvorišta u opštinama Pantelej i Niška banja.

Na taj način će se realizovati plan da svaka od pet gradskih opština ima takvo dvorište.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari