Jugoslavija – drugi scenario

Ostavite komentar


  1. bla-bla-truć…Jugoslavija je morala da propadne jer je kroatocentričnim austrokomunistima i ustaškim saradnicima izgubila upotrbnu vrednost – genocid je zataškan, velika hrvatska stvorena…jedino „srpski“ komunisti još čame u 70tim i ne mogu da se opasulje kako ih je Tita iskoristio..

    1. Sta se mucis Banat vidis po minusima da ljudi nepoznaju materiju i nemaju pojma o cemu se radi nisu oni za bolje nego sto im je sada.

  2. Jugoslavija nije trebalo ni da postoji. Ali hteli Karadjordjevici da kraljuju u velikoj drzavi, pa sta kosta nek kosta.

  3. To je nerealno u svakom slučaju pisan tekst što se mene tice Jugoslavija nije trebala da postoji ni jedna kralj pogrešio jer je zaista mogao kao oslobdioc. Da ucrtanim grnice Srbije i danas ne bi pričali o ustašama… Ali su ga ubedili da zlotvoroma pruži šansu i videli smo šta se desilo. Titova Jugoslavija je još veća greška pre svega što je ustašama u federalnu jedinicu spakovao Istru,baranju … Iako su bili zlotvori ustaše ali realno on je bio hrvat i sam na suprotnoj strani od srpske ceo svoj život. Pa je i sam stvorio od SHS srba hrvata i slovenaca pre svega od srba, muslimansku i crnogorsku, naciju,od južne Srbije stare srbije makedonije istorijski srpske teritorije i srba koji tamo žive nekakve makedonce koji se nikada u istoriji nisu spominjali kao i crnogorcima, muslimani. I tu se stvara veliki problem izmišljenih nacija . I veliki problem u Jugoslavija gde su srbi planski bili smanjivani a izmišljenim nacijama koje su okrenute protiv srba i sada tu teritoriju smatraju posebnom ne srpskom a to je bio titom plan da uništi srbe .Jer su jedino srbi bili problem o kosvu neću ni da pričam . Srbi su jedini drzavotvorni faktor njegove ustaše su nakalemile teritorije a ušli su u Jugoslavija kao poražene ustaše, u Austro Ugarskoj su imali zagreb i tri sela dok je srpsko vojvodstvo obuhvatalo srem banat backu ali i baranju. Gde je sada baranja, u hrvatskoj Srbija je ušla u Jugoslavija i jednu i drugu sa pola hrvatske, makedonijom,bosnom,kosovom,crnom gorom. A iz nje zbog tita i sepratisticki ustaša iz hrvatske i balija i Bosne šiptara…. I drugih izmišljenih autonomija titovih i nacija ostala bez ogromnog dela teritorija.

    1. @Srbija
      Eto zbog toga je nestala Jugoslavija, zbog onih koji su mislili naopako kao ti, koji su mrzeli Janeze, ustase, balije, Siptare i da je sve srpsko tamo gdje zivi i jedan Srbin. S takvim razmisljanjem ako jos ima politicara da misli kao ti, Srbija ce se i dalje raspadati odnosno smanjivati. Sve same izmisljene nacije samo Srbi nijesu izmisljena nacija.Umesto priznavanja realnosti i dogovaranja sa ostalim narodima Srbija je izabrala rat. Videli smo sta je rat doneo Srbiji i svim ostalima—-
      @Srbija sta ces raditi posto ti negiras Siptare i Bosnjake kao narode i nacije ako kojim slucajem Jug srbije (Albanci) pokusaju da izidju iz Srbije, mislis da ce Albanija kao clanica NATO nijemo posmatrati da vi ubijate Siptare kao ovce. Takvom politikom terate Vojvodinu i Sandzak da razmisljaju da li je dobro da su u sastav Srbije. Da li si ti uopste svestan da samo u Turskoj ima preko 5 miliona Bosnjaka koji su proterani iz Jugoslavije….
      Da neduzim, @Srbija nema vise proterivanja MIRAN zivot ili RAT ali niko vise nece bezati pred Srpskim nacionalizmom i progonima…

  4. jugoslavija je bila eksperiment zapada. i mnogo je duze potrajala nego sto su se nadali. samo su srbi iskreno prihvatili jugoslaviju iako su najmanje imali razloga a to! jugoslavijom su jedino srbi izgubili mnogo vise nego sto su dobili. baranja, dobar deo dalmacije. lika kordun banija, makedonija, crna gora to su teritorije gde je srpski zivalj bio vecinski! makedonci pod brozom dobise partijsku crkvu kao i crnogorci. i operacija yavrsena…

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.