Kad misaona imenica postane realnost 1

LJubav prema muzici, sav uloženi trud i rad, za Olivera Votlsa dobili su pun smisao u jesen 2021, kad se prvi put obreo u Bostonu kao student prestižnog Muzičkog koledža “Berkli”, gde je dobio punu stipendiju za školarinu. Put do tamo, osim što nije bio kratak, nije bio ni lak.

U septembru 2020. pozvan je na audiciju za “Berkli”, i potom je dobio imejl sa porukom da je primljen i da ga očekuju u jesen 2021. u Bostonu. Dosadašnje iskustvo na ovom koledžu opisuje kao avanturu iz koje želi da izvuče najbolje što može, kako bi jednoga dana mogao da stvara muziku koju želi. Po sopstenim rečima, želi da stekne dve diplome – jednu iz performansa na bas gitari, a drugu iz savremenog pisanja i produkcije.

Sada započinje prolećni, drugi od ukupno osam semestara na “Berkliju”, gde je dobio punu stipendiju za školarinu. “Za ’Berkli’ sam saznao još u osnovnoj školi, ali mi je tada to bila misaona imenica. Kako sam se polako muzički razvijao, sve više sam shvatao šta zapravo znači ’Berkli’ i odlučio sam da aktivno idem ka tomei”, ističe Oliver.

Rođen 2001. u Novom Sadu, u dodir sa prvim instrumentom došao je u Muzičkoj školi „Josip Slavenski“. Stekavši osnovno znanje iz teorije muzike i solfeđa, počeo je aktivnije da osluškuje muziku i eksperimentiše sa različitim žanrovima, kao što su pop, rok i grandž, što ga je navelo da klasičnu zameni električnom gitarom.

Iz puke radoznalosti uzeo je u ruke bas gitaru i od tada je nije ispuštao. Veza koju je vremenom stvorio sa električnim basom uticaće na to da kao petnaestogodišnjak donese vrlo tešku odluku, a to je da napusti gimnaziju i upiše SMŠ „Isidor Bajić“ kako bi mogao da nastavi da se usavršava na ovom instrumentu.

Oliver Votls je stipendista SBB fondacije koja i ove godine ima otvoren konkurs i poziva mlade talente da se prijave.

Konkurs za četvrtu generaciju stipendista programa Stipendija prof. NJegoš B. Šolak otvoren je do 17. marta a zainteresovani se mogu prijaviti na sajtu sbbfondacija.rs

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari