Kada prosvetnim radnicima stiže povišica plata i koliko će ko dobiti?

Ostavite komentar


  1. Niko u državi nije zainteresovan za prosvetu. Još od 2005.godine počela devastacija zarada u prosveti. Formiranjem školskih uprava po nekom čudnom principu i sa ljudima koji su neadekvatni i neznani taj posao sve je otišlo u slobodan pad.

  2. Ludilo.
    povecavaju plate u drustvenom sektoru.stampanjem dinara i podizu inflaciju .Onda ce da kukaju kako je sve poskupelo.
    Umesto da smanje plate ili ostave na istom,da kroz ekonomsku politiku pomazu privatnim preduzecima i poljuprivrednicima da povecaju plate i zarade i time bolje pune budzet.Tek onda od zdravog novca daju povisice.

  3. Prosvetu je zakopao i ukopao Vučić svojom izjavom da „nije važna škola, važno je šta ko zna da radi“, a sa ciljem da opravda plagijat Siniše Malog.
    A zaboravio je da je, po svojoj izjavi, tokom učenja i po dvadeset puta čitao knjige na fakultetu.

  4. Pred penzijom sam, NIKAD GORE NIJE BILO nego pod naprednom bagrom, osveta loših djaka u liku partijskih direktora

  5. Ali ce zato vojsci i policiji povecati preko 20%, koji ionako imaju mnogo vece plate plus razne benificije. Ovim se vidi da vodi drzavu u duboku diktaturu koja silom treba da cuva vlast

  6. Propast za skolstvo, zdravstvo, sudstvo…
    Procvat policije, milicije, raznih agencija, kojekakvih kompanija…
    Put u svetlu buducnost zagarantovan !

  7. Ne razumeme čemu ovolika analiza zarada u prosveti a ne recimo u sudstvu, zdravstvu, vojsci i policiji?!
    Ko želi da radi u prosveti radi a ko ne ide negde gde su zarade veće. Sve ovo mi je nastavak omalovažavanja prosvete i prosvetnih radnika.

  8. A da li će te astronomsko plate poboljšati rad tih računarima ili će nastaviti da prave neznalice i teletabise isključivo svojim nerado. Više radi jedna trudnica ili invalid II kategorije neg tzv prosvetni radnik. Najveće zlo su advokati,prosvetari i opštinari.

  9. Vi što pljujete prosvetare, priznajte lepo da ste zapravo imali dobre učitelje/nastavnike/profesore koji vam nisu dali da se „provučete“ kroz školovanje i na lepe oči da vam daju pet, nego ste morali da zaradite znanjem. Mada, koliko vidim, uzaludno. Nadgradnje nije bilo…

  10. Svaka caat novinarki koja prati sva desavanja u prosveti! Sa platama dtzava upucuje jasnu poruku prosvetarima da nisu vazni, a drzava ne moze da postoji bez jakih institucija!!! Za rar godina nece nece imati ko da nam uco decu .

  11. Naravno da za one koje su na porodiljskom to povećanje i ne važi dok se ne vrate na posao, a pritom je za 10k plata na porodiljskom manja,državo institucijo

  12. Favorizovanje aparata represije je ovde vec vidjen scenario.Znamo kako se to zavrsilo.Sto se prosvetara tice,nepotkupljivi drustveni sloj,zato su na margini interesovanja.Tako je oduvek bilo.

  13. Ružić je jedan običan Vučićev poslušnik. Vučić i njegova vladavina je uništila prosvetu. To je velika bruka i sramota za državu. Treba da se stide što prosvetni radnik sa više od 30 godina radnog staža ima platu ispod republičkog proseka.

  14. Lepo i tacno objašnjeno.E sada u sledecem broju plate u MUP-u,pa sledecem u zdravstvu,pa u vojsci,pa u sudstvu,lokalne uprave.Pa na kraju da vidimo kojme je drzava majka a kome maceha!

  15. Dokle vise uporedjujete prosvetu i policiju?? Sta vam je policija kriva, znate li da prosecan zaposleni u MUPU sa VII stepenom strucne spreme ima 80 hiljada platu. Prosek vade sefovi, zamenici, nacelnici itd.

  16. Pa znate ko će od novih studenata da se odluči za rad u prosveti? Za 10 godina zvacete penzionere da se vrate da drže časove a tada će biti kasno. Nije to tako daleko, evo ove godine na ns univerzitetu 3 studenta upisala hemiju. Troje iz cele Vojvodine. Nisu blesavi da rade za 550 evra. Više prima wc čistačica u Beču na autobuskoj stanici.

  17. Radila sam u prosveti preko 4o godina i tada nisam kukala. Danas je plata profesora mnogo veca i ne kukajte vise.Vucic stalno povecava i plate i penzlje.Ja sam penzijom zadovoljna.Moja majka prof.imala je upola manju penziju u vreme bivse vlasti

  18. Vidim,plate prosvetara se povecavaju,tek kada se izvrsi svima povecanje,pa prosvetarima,sta ostane…tuga,da nema dalje…jos gore,sto za neku god.nece imati ko da nam uci decu…povecavajte plate miliciji i vojsci…to je prioritet…prosvetari nemocni…

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.