Kajl Skot: Sramota je da ratni zločinac predvodi povorku sećanja

Ostavite komentar


  1. I ja mislim da nije trebalo, ali da je neko drugi dao komentar bilo bi u redu, ali ambasador zemlje koja je pisle II svetskog rata izazvala više od pet stotina sukoba u svetu i koja ne priznaje međunarodni sud pravde kada su u pitanju njihovi državljani, onda ne poseduje bilo kakvu težinu…

    1. A sto se tice americkog ambasadora Skota totalno je nevazno sta on govori. Odavno je on postao osoba koja se nicega ne stidi.

  2. Gospodine Skote, sramota je što vaš nesumnjivi ratni zločinac Klinton, ima spomenik u narko i separatističkoj Srpskoj pokrajini.
    Sramota je što je tvoj portparol „Bele kuće“ – Ken Bejkon, te, 1999. na pitanje stranog novinara „zašto bombardujete Novi Sad?“ – odgovorio: zato što je Novi Sad DRUGI najveći grad na Kosovu!
    Sramota je što svrgavate izabrana rukovodstva po svetu, ako vam nisu vazali. Sramota je što izmišljate „oružje za masovno uništenje“. Sramota je što ljude koji su vas, ipak, pobedili u ratu – nazivate zločincima.
    Ali, srušili ste „kulu 7“ od 49 spratova a zaboravili na nju da pošaljete „avion“! I to je sramota?
    Veliki Srpski pesnik, Njegoš, je rekao: „kome zakon leži u topuzu – tragovi mu smrde nečovještvom“…

    1. Da li je tebe sramota, što bivši predsednik Srbije Milošević prstom nije mako da sačuva zemlju od bombardovanja ? I ne samo to, već je molio Boga da dođe do bombardovanja ???

      1. Precaninu, ti ne znas sta govoris. Raspitaj se malo, procitaj nesto, moze se desiti da razumes.

      2. Momčilo vama svaka čast za komentar, bravo je malo reći. „Prečaninu“ sram da te bude…
        Morao sam te staviti u navode Skote jedan.

  3. Sramota je G. Skot da neosudjeni ratni zlocinci za pokolj afganistanskih, irackih i mnogih drugih civila predvode sta god hoce, i za to dobijaju najvisa drzavna odlikovanja! Jedina razlika izmedju njih i Generala Lazarevica je ta sto je Lazarevic svoj rat izgubio, a vi niste, …

    1. Nije Lazarević svoj rat izgubio!
      Samo da se zna!
      Mislim da vreme velikih, što mirnodopskih što raznih, pobeda nam tek dolazi …
      Živi bili pa to i doživeli!

    2. Nepodnosljivo je ziveti u ovoj zemlji gde se osudjeni ratni zlocinci sepure na paradama, u parlamentu , gde im vojska stampa knjige, a sve uz blagoslov i podrsku ove vlasti. Bilo bi dobro da otvorite svoje granice svim ljudima koji zele da odu iz ove uzasne nedemokratske drzave, kojima je muka od Vucica, Nikolica, Seselja, Dacica, Vulina, Dodika, Brnabicke, Andrije Mandica , Zeljka Mitrovica, Marica , Vucicevica i ostalih spodoba.

  4. „Dan Evrope = evropske vrednosti, naveo je Skot na Tviteru „(?!)
    Pa Skote, što se ti kao američki diplomata nerviraš što naš ratni komandant predvodi Besmrtni puk a ti na sva usta nam kosovsku nezavisnost, BTW suprotnu našem Ustavu te tzv međunarodnom pravu, skoro svakodnevno propagiraš.
    Znam da je to zvanična politika USSA ali što je mnogo: MNOGO JE!
    Možda bi smo i mi mogli da priznamo secesiju Teksasa ukoliko je neko jednostrano (tamo) proglasi?
    Doduše, to je kod Vas delo za smrtnu kaznu ali zato kod nas forsirate sve moguće (i nemoguće) secesije …
    No, ničija (sveća) nije gorela do veka, pa neće ni vaša …
    Do godine u Prizrenu, Prištini, Podgorici, Skoplju …

  5. General Lazarevic pripada  srpskim oficirima koji cine cast zemlji kojoj su
    sluzili.Uz rame sa vojvodama Putnikom, Bojovicem, Stepanovicem. Lazareviceve strateske vestine, ispoljene tokom zlocinacke NATO agresije  na suverenu zemlju, izucavace se u svim vojnim akademijama sveta, pa i na Vest Pointu.
    Zahvaljujuci njegovoj genijalnoj strategiji,NATO je u cudu i besu gledao gotovo neostecenu vojnu
    silu koja se povukla s okupiranog Kosmeta.To nam SAD nikada nece oprostiti.
    E, to je sramota, Skote.

  6. Sramota je i sto ignorisete visemesecne proteste za postovanje demokratije i slobode misljenja, tako da vam je ova opaska potpuno bespredmetna imajuci u vidu cinjenicu da niste podrzali one koji se bore i protiv ovakvih stvari.

  7. Gospodina Skota i pravdu njegove države, najbolje objašnjava prezime koje ambasador nosi … podrazumeva se u množini.
    Ko njima predvodi parade?…Pa poboli su pola sveta.

  8. Zašto sramota? Pa gen. Lazarević je bio glavnokomandajući vojske SRJ u borbi protiv NATO okupatora i albano-balističkih-teroristićkih separatista. Povlačenje preko 36.000 vojnika i policajaca posle potpisivanja kumanovskom sporazuma sa gotovo netaknutim tenkovima, borbenim vozilima, topovima i ostalom pokretnom vojnom tehnikom i sa i po izveštaju NATO i civilnog društva sa manje od 500 (petstotina) izginulim vojnicima i policajcima, uspešno odolevanje i sprečavanje kopnene invazije NATO na Košarama i najzad omogućava je povlačenja vojske i vojne tehnike kao i obezbeđivanja zbega preko 250.000 Srba i Roma sa KiM je dovoljno da bude u besmrtnom puku boraca protiv nacističkog NATO i fašističkih Albano-balističkih-teroristićkih separatista.
    Uostalom, gen. Lazarević je odslužio kaznu a ljaga NATO fašista i Albano-balistički-teroristi i separatisti će zauvek u srpskom biću biti krv pred oči – jednostavno, zato što nisu nikada procesuirani niti suđeni ni presuđeni. Uostalom, mi nismo CG da nam američki ambasadori sude i presuđuju.
    E, sada ako mi se ovaj komentar odobri pa će ga ambasador SAD sigurno pročitati i kako odlično zna srpski i pravilno shvatititi.

    1. Naravno da skot nema moralno pravo da drzi slovo o nasim generalima…Ali cinjenica da su ti isti generali sluzili slobi a ne srbiji i mene licno boli. milosevic je svojom katastrofalnom politikom uspeo da nas unazadi za 50 godina i posvadja i sa svetom a i medjusobno. Kumanovski sporazum kazete?? A mislite na KAPITULACIJU! sloba je svojom „mudrom“politikom toliko unistio Srbe i Srbiju da zapad/nato boljeg pomagaca od njega nije mogao da nadje medju Srbima!!

    2. Ovaj Skat verovatno misli da je trbao na čelu biti neko od Nato saveznika u Srbiji

  9. General Lazarevic pripada  srpskim oficirima koji cine cast zemlji kojoj su
    sluzili.Uz rame sa vojvodama Putnikom, Bojovicem, Stepanovicem. Lazareviceve strateske vestine, ispoljene tokom zlocinacke NATO agresije  na suverenu zemlju, izucavace se u svim vojnim akademijama sveta, pa i na Vest Pointu.
    Zahvaljujuci njegovoj genijalnoj strategiji,NATO je u cudu i besu gledao gotovo neostecenu vojnu
    silu koja se povukla s okupiranog Kosmeta.To nam SAD nikada nece oprostiti.
    E, to je sramota, Skote

  10. Evo opet Skota ( mada mislim da je pravilniji izgovor Skat )! Koga li su Amerikanci osudili za silne zločine od Vijetnama do Sirije? Nikog! Svatovi, vozovi, autobusi, škole, bolnice! Ako Amerikanci bombarduju, to nije zločin. Kasetne bombe na nišku pijacu, ubijanje novinara u RTS-u, ni to nije zločin? Od drugog svetskog rata bombardujete i ubijate Srbiju. I imate obraza da nešto kažete, bahati ambasadore! Ima li redakcija nešto da kaže na ovo?

    1. Potpu o saglasan da je pravilniji izgovor Skat, i to u znacenju koje ima u Urban Dictionary.

  11. Nije ništa manja sramota, dragi gospodine Skot, osuđenog i streljanog ratnog zločinca, generala Dragoljuba Dražu Mihailovića odlikovato Legijom časti i svake godine bezočno lagati Srbe u Pranjanima kako je Čiča bio dobar momak. Da ne pričamo o popu Momčilu Đujiću koji je svojeručno klao žene i decu, a Amerika mu pružala zaštitu 54 godine. Sada su Rusi na vašim starim pozicijama, podržavaju ultradesnicu i menjaju srpsku istoriju u korist četnika. Zar nije vreme da smognete snage i kažete istinu. Za Lazarevića ste u pravu, ali šta ćemo sa vašim štićenikom Dražom i njegovim pokretom?

    1. Lazarević, Pavković, Šljivančanin, Mladić i desetine drugih koji su izneverili narode koji su ih decenijama hranili i omogućavali im da se brčkaju svake godine u „Kuparima“ samo su posledica podsticanja nacionalizma na koji su se ovde decenijama kladile i Amerka i SSSR. Nisu Milošević, Šešelj, Drašković, Koštunica, Karadžić i hiljade sličnih, produkt jugoslovenske politike nacionalne ravnopravnosti, nego upornog rada protivničkih obaveštajnih službi na razbijanju najlepše zemlje na svetu, ikada. Rusija nam nikada nije oprostila to što smo bili nezavisna, nesvrstana zemlja. To se danas dobro vidi, posledice je nemoguće ispraviti, jednostavno, kasno je. Naša jedina šansa je da Amerika, konačno, ako imate imalo poštenja u političkoj eliti, kaže istinu. I o ww1 i o ww2 i o razbijanju Jugoslavije. Onds će i oni gore svima biti kristalno jasni.

      1. Al ga zasoli Milka,cetnici pa cetnici.pravilan naziv je Jugoslovenka vojska u otadzbini.Po tvoji komentarima vidi se da si opsjednuta Srbima(cetnicima).

  12. Sramota je da ambasador države agresora , države koja je izvršila genocid u Vijetnamu, u Iraku i bezbroj zločina u agresijama na nezavisne države, naziva zločincem one koji brane svoju državu od agresora. To je vrhunac licemerja i drskosti. Ne verujem da će „Danas“ objaviti ovaj komentar , jer za to treba imati čistu savest i biti objektivan.

  13. Veća je sramota što to Vi gospodine izjavljujete. Vaši zločinci se ne kriju, držite ih na vrhu.

  14. Kada pročitam komentare prečanina i sličnih koji generala Lazarevića koji je radio časno svoj posao za koji se školovao nazivaju zločincem, samo zato što nije bio dezerter već je radio svoj posao, uplašim se da glasam protiv Vučića kako ne bi ovakvi došli na vlast u Srbiji

  15. KRITIKA KAO OD SKOTA!

    Američkog ambasadora Kajl Skot niti je pitao neko za održavanje Parade, niti ga pitao ko će učestvovati. U slobodnoj zemlji Srbiji svaki građanin može da se šeta zemljom koliko hoće do mile volje, bar tu smo slobodni. Kajl Skot skotski je pomenuo generala Lazarevića u najnegativnijem kontekstu. On nije nikakav zločinac, već je branio svoju zemlju od zločina nad Srbijom koji je učinila ambasadorova zemlja sa saveznicima. Tribunal u Hagu je sudio braniteljima protiv zločina i umesto pravi zločinci da odgovaraju, odgovaraju rodoljubi i branitelji svoje zemlje od strane nemani. Ako neće Sud da kaže istorija će reći koje stvarno zločinac, mada se znalo i tada kada su načinjeni zločinački napadi nad jedne miroljubive zemlje. Veće krivice za događaje u zločinačkom napadu na Srbiju 1999. godine ima Monika Levinski od srpskih generala pa i od Lazarevića, a o Klintonu i da ne pričamo. Bolje mu je da vrati one tri milione evra Srbiji, koje mu je nepromišljeno “dao” naš političar. Predlažem vlastima da Skota proglase za personu non grata.

  16. Sramota je i da Vi podrzavate one koji su ubijali Srbe u Hrvatskoj.Bosni i na Kosovu pa to radite.U Bosni je pkbijenk 37 hiljada Srba pa to sakrivata tako sto sabirate zrtve,to je sramota oa nista.

  17. Americki predsednici dobijaju Nobelove nagrade za mir u sred rata,hahaha.
    Mora biti potop,ova civilizacija nije dostojna postojanja.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.