Kako će raditi javna preduzeća i ustanove u Subotici za uskršnje praznike 1Foto: J. Patarčić/Danas

Za vreme predstojećih uskršnjih praznika, u Subotici će neradni dani biti petak, 7. april, kao i ponedeljak, 10. april, a javna preduzeća i ustanove će građanima pružati usluge kroz dežurstva.

U dane predstojećih praznika, rad u Domu zdravlja Subotica biće organizovan kroz dežurstvo.

U Službi za opštu medicinu u petak, 7. aprila, kao i u ponedeljak, 10. aprila, radiće ambulante Prozivka (Pazinska BB), Ogranak 4 (Karađorđev put 55), Ogranak 6 (Segedinski put 42), Palić (Veliki park 8) i Mali Bajmok (Franje Kluza 2) od 7 do 20 časova. Sve navedene ambulante radiće i u subotu, 8. aprila, od 7 do 14 časova.

Ambulanta u Tavankutu radiće u petak, 7. aprila, kao i u ponedeljak, 10. aprila, od 7 do 14 časova, a zdravstvene stanice u Bajmoku i Čantaviru dežuraće 24 časa.

U nedelju, 9. aprila, radiće ambulanta Ogranak 4 od 7 do 20 časova.

U Službi za zdravstvenu zaštitu žena i dece u petak, 7. aprila, kao i u ponedeljak, 10. aprila, radiće Odeljenje ginekologije, Odeljenje pedijatrije i Razvojno savetovalište od 7 do 20 časova. U subotu, 8. aprila, Odeljenje ginekologije radiće od 7 do 14 časova, a Odeljenje pedijatrije će dežurati u subotu i nedelju, 8. i 9. aprila, od 7 do 20 časova.

Dečije ambulante u Bajmoku, Čantaviru i Paliću neće raditi.

Stomatološka služba dežuraće u zgradi Zubne poliklinike (Trg žrtava fašizma 16) i u Dispanzeru (Đure Đakovića 14) u petak, 7. aprila, kao i u ponedeljak, 10. aprila, od 7 do 19 časova.

U subotu, 8. aprila, radiće Stomatološka poliklinika od 7 do 19 časova, kao i Dispanzer od 7 do 13 časova, dok će u nedelju, 9. aprila, dežurati samo Stomatološka poliklinika od 7 do 13 časova.

Služba za specijalističko-konsultativnu delatnost (objekat ambulante Ogranak 3 u Ruđera Boškovića 22) radiće od 7 do 14.30 časova u ponedeljak, 10. aprila, dok će pulmolog u ambulanti Ogranak 1 raditi u petak, 7. aprila, kao i u ponedeljak, 10. aprila, od 7 do 14.30 časova.

Respiratorna ambulanta (Harambašićeva 2) radiće od 7 do 17 časova u petak, 7. aprila, kao i u ponedeljak, 10. aprila, dok će u subotu i nedelju, 8. i 9. aprila, raditi od 7 do 14 časova.

Apoteka u prizemlju Gradske kuće dežuraće non-stop, svakog dana od 0 do 24 časa.

Za vreme uskršnjih praznika, pijace kojima upravlja JKP “Subotičke pijace” radiće po prazničnom radnom vremenu od 5.30 do 13 časova.

JKP “Parking” neće naplaćivati parkiranje u gradu od petka, 7. aprila, pa do utorka, 11. aprila, a takođe će biti zatvorena i blagajna preduzeća.

Autobusi JP “Subotica-trans” će u petak, 7. aprila, kao i u ponedeljak, 10. aprila, saobraćati po redu vožnje za subotu.

Za vreme uskršnjih praznika, linija Subotica-Beograd s vremenom polaska u 6.15 časova iz Subotice, odnosno u 15 časova iz Beograda, saobraćaće po redu vožnje za radni dan. Linija Subotica-Novi Sad će takođe saobraćati prema redu vožnje za radni dan, dok će linija Subotica-Segedin saobraćati po redu vožnje za radni dan, osim u nedelju, 9. aprila, kada neće saobraćati.

Zbog školskog raspusta, do 17. aprila neće saobraćati školski autobusi koji su u redu vožnje označeni slovom “Đ”.

Kada su u pitanju “Pošte Srbije”, u Subotici će glavna pošta na adresi Prvomajska broj 2-4 raditi u petak, subotu i ponedeljak od 7.30 do 14 časova. Pošte na Segedinskom putu broj 61, u Aksentija Marodića broj 21, Franje Kluza broj 1, Edvina Zdovca broj 59, 51. divizije broj 44 i u Prvomajskoj broj 101 radiće u petak i ponedeljak od 8 do 14 časova, a u subotu od 8 do 12 časova, dok će pošte na Karađorđevom putu broj 40 i Aleji maršala Tita broj 33 raditi u petak i ponedeljak od 8 do 14 časova, a u subotu će biti zatvorene.

JKP “Čistoća i zelenilo” će u petak, 7. aprila, odvoziti komunalni otpad iz domaćinstva po uobičajenom rasporedu, dok u ponedeljak, 10. aprila, neće odvoziti smeće. Blagajna preduzeća će tokom uskršnjih praznika biti zatvorena.

Blagajna JKP “Subotička toplana” neće raditi od 7. do 10. aprila, a prvi radni dan biće utorak, 11. april.

Upravne kancelarije JKP “Stadion” neće raditi od 7. do 10. aprila, kao ni Gradsko strelište, Stonoteniserska sala i Otvoreni bazen “Dudova šuma”. Za vreme uskršnjih praznika Sportski tereni u Prvomajskoj radiće po redovnom radnom vremenu, dok će na Gradskom stadionu i u Hali sportova biti obezbeđeno dežustvo za sportiste. SRC “Prozivka” radiće redovno 7, 8. i 10. aprila, dok će 9. aprila biti otvoren od 6 do 12 časova.

Gradska biblioteka Subotica neće raditi od 7. do 10. aprila, dok od 11. aprila čitaoce očekuje po uobičajenom radnom vremenu.

Gradski muzej Subotica će biti zatvoren u četvrtak, 6. aprila, od 12 časova iz tehničkih razloga, a neće raditi od 7. do 10. aprila zbog uskršnjih praznika.

Subotička Sinagoga neće raditi u petak, 7. aprila, kao i u nedelju, 9. aprila, dok će u subotu, 8. aprila, biti otvorena od 10 do 14 časova.

Petak, 7. april, kao i ponedeljak, 10. april, biće neradni dani i za sve zaposlene u Gradskoj upravi Subotica.

Više vesti iz ovog grada čitajte na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari