Kako je Beogradski univerzitet dospeo na Šangajsku listu 18.200 godina pre nego što premijerka Ana Brnabić tvrdi?

Ostavite komentar


  1. Раскошан ум, још раскошније знање.

  2. Стање на факултетима Универзитета у Београду је катастрофално јер је већина декана попримила (као и увек) образац управљања којим се служи владајућа странка. Тренутно је управљање факултетима (част изузецима) огледало СНС-а, али колико мени сећање сеже у доба Милошевића су факултети такође били огледало СПС-а. Све у свему, сиромашна држава, са функционерима који преливају фондове у своје фирме и џепове, не може да финансира и Универзитет, а менаџменти по факултетима се угледају на власт у држави и понашају се на исти начин. Професорске плате су нереално ниске – могу се упоредити са возачима аутобуса, физичким радницима на градилишту, као и конобарима у кафићима и заиста се било какав ниво одржава само на ентузијазму појединаца, са радом не од 8, него често дужим од 12 сати.
    Још је горе, страшно је, што већ сада нема наставника математике и физике за основне школе, што су наставници у основним школама демотивисани изразито ниским примањима која не дозвољавају достојанствен живот. А наставници у основној школи су ту да инспиришу нашу децу. Све лоше што нам се дешава је већ јако дуго повезано са деградацијом образовања од основне школе до факултета. А страхотни ефекти те сумануте политике нас већ разбијају.

  3. ….a posle će da se pitaju „a što nam mladi beže iz zemlje glavom bez obzira, evo na ovom papiru piše da je sve super i da svi uslovi za njihov profesionalni uspeh postoje – ako piše na nekom papiru/izveštaju, mora da je istina“.

  4. Ana , diplomac sa Američkog Megatrenda iz neke SAD nedođije. Intelektualac par exelans koji ne zna da sastavi prosto proširenu rečenicu.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.