Kako je Koraks video 2022. godinu? (FOTO) 1

Karikature Predraga Koraksića Koraksa svakodnevno u dnevnom listu Danas oslikavaju političku i društvenu realnost u Srbiji. Portal Danasa izabrao je karikature iz prethodne godine, koje su na neki način obeležile događaje iz 12 prethodnih meseci.

JANUAR

Prvi krug pomoći za mlade u iznosu od 100 evra bio je u januaru. Naime, prvog meseca 2022. godine mladi od 16 do 29 godina su se prijavljivali za pomoć koja im je bila isplaćena početkom februara. Tokom godine mladi su dobili još jednu pomoć od 100 evra i jednu od 5.000 dinara.

Kako je Koraks video 2022. godinu? (FOTO) 2

FEBRUAR

Nakon što je deportovan iz Australije gde nije mogao da igra Autralijen Open, teniser Novak Đoković prvi put se pojavio u javnosti na sastanku sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Kako je Koraks video 2022. godinu? (FOTO) 3

MART

Počinje još jedna predizborna kampanja u Srbiji… Izbori zakazani za april.

Kako je Koraks video 2022. godinu? (FOTO) 4

APRIL

Odmah nakon izbora, novi rasklo u opoziciji.

Kako je Koraks video 2022. godinu? (FOTO) 5

MAJ

Predsednik Srbije i dalje svakodnevno krši svoja ustavna ovlašćenja.

Kako je Koraks video 2022. godinu? (FOTO) 6

JUN

Dok cela Evropa uvodi sankcije Rusiji zbog napada na Ukrajini, Srbija i dalje pokušava da sedi na dve stolice.

Kako je Koraks video 2022. godinu? (FOTO) 7

JUL

Zbog afera koje su potresale članove vlade i vladajuće stranke, a koje su bile dovođene u vezu sa kriminalom, niko nije dao ostavku, niko nije bio smenjen niti osuđen.

Kako je Koraks video 2022. godinu? (FOTO) 8

AVGUST

Predsednik Srbije uprkos kritikama iz Evropske unije skoro pa redovno u komunikaciji sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Kako je Koraks video 2022. godinu? (FOTO) 9

SEPTEMBAR

Evroprajd zakazan za septembar u Beogradu prvo je država zabranila, a posle ipak dozvolila i obezbedila skup. Kako su nadležni rekli, nisu dozvolili paradu, ali su policijske snage obezbedile šetnju od jednog do drugog mesta.

Kako je Koraks video 2022. godinu? (FOTO) 10

OKTOBAR

Konačno formirana Vlada Srbije, a posle više od deset godina u njoj se ne nalazi Zorana Mihajlović.

Kako je Koraks video 2022. godinu? (FOTO) 11

NOVEMBAR

Redakcija Danasa dobila do sada najozbiljnije pretnje, da će proći kao francuski Šarli Ebdo, a predstavnici vlasti i SNS nastavljaju da potpiruju takvu atmosferu govoreći o našem mediju negativno.

Kako je Koraks video 2022. godinu? (FOTO) 12

DECEMBAR

Kampanja protiv nezavisnih medija se nastavlja, a REM probija rokove za dodelu pete nacionalne frekvencije. U znak protesta televizije N1 i Nova S zatamnile su svoje ekrane na 24 sata.

Kako je Koraks video 2022. godinu? (FOTO) 13

Kalendar sa 12 novih karikatura je u prodaji a svim prodajnim mestima štampe, a može se naručiti i putem naše redakcije na [email protected] ili preko web shopa na sajtu lista Danas. Još nije kasno da obezbedite svoj primerak ili kupiti nekome za poklon.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari