Kako se "kotiraju" domaći političari na Instagramu? 1foto BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/MO)

Skoro polovina aktuelnih ministara aktivna je na društvenoj mreži Instagram, a „najpopularniji“ od njih je ministar finansija Siniša Mali, dok je odmah iza njega ministarka energetike Zorana Mihajlović.

Instagram zajednica ministra finansija broji 31.000 folovera, a po broju pratilaca, na drugom mestu je ministarka rudarstva i energetike, koja svakodnevno deli objave sa 30.500 ljudi.

Uz njih, aktivan korisnik Instagrama je i Nikola Selaković, ministar spoljnih poslova, sa nešto više od 9.000 pratilaca.

Trenutke iz svog poslovnog i privatnog života na društvenim mrežama deli i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Branko Ružić, i to sa skoro 8.000 pratilaca, a sličan broj ljudi prati i Mariju Obradović, ministarku državne uprave i lokalne samouprave.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Siniša Mali, MBA, CFA, CAIA (@mali_sinisa)

Sa razlikom od dvadesetak pratilaca, sledeće na listi su ministarke zaštite životne sredine Irena Vujović, i trgovine turizma i telekomunikacije Tatjana Matić.

Njihove aktivnosti na profesionalnom, ali i privatnom planu, putem ove platforme prati nešto manje od 7.000 ljudi.

A uvid u svakodnevne aktivnosti u ministarstvu odbrane, na zvaničnom profilu Nebojše Stefanovića, ima malo više od 3.000 ljudi.

Članica Kriznog štaba i ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević još jedna je od članova Vlade aktivnih na Instagramu, a njene aktivnosti prati nešto više od 2.500 korisnika ove mreže.

Na poslednjem mestu nalazi se Gordana Čomić, ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, sa skoro 1.500 pratilaca.

Njene aktivnosti na Instagramu razlikuju se od ostalih ministara, te osim novih projekata, pratiocima pruža uvid i u svakodnevni život, umetnost i sport.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić na svojoj zvaničnoj stranici @buducnostsrbije beleži više od 150.000 folovera, do na drugom, takođe zvaničnom profilu, @avucic ima oko 184.000.

I premijerka Srbije Ana Brnabić ima dva zvanična profila na Instagramu. Nalog @anabrnabic ima 48.000 pratilaca, dok njen stranački profil @brnabic.a broji za sada svega 970.

S druge strane, o svojim sledećim koracima, projektima i privatnim životima, javnost putem Instagrama obaveštavaju i predstavnici opozicionih stranaka.

Od njih, „najpopularniji“ na ovoj platformi su Vuk Jeremić i Marinika Tepić, sa skoro 26.000 pratilaca.

Osim njih, na Instagramu su i Boško Obradović sa 18.000 i Dragan Đilas sa nešto manje od 13.000 pratilaca, dok onlajn zajednica Saše Radulovića broji oko 6.000 ljudi.

 

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.