Kako smanjiti školsku administraciju: Sindikati obrazovanja imaju predlog

Ostavite komentar


  1. Slažem se. Sinoć sam 4 sata unosila podatke iz inicijalnih testova. Da ne govorim o pregledanju testova. To se podrazumeva.

  2. 110% norme u skoli je 5 dana * 4 casa * 45 min = 15 sati, radna sedmica mora imati 40 sati rada. Pedagoska sveska se vodi za vecinu ucenika tokom svakog casa i suma nakucanog u Ednevniku bi bila ako bi se radilo tamo. Globalni plan se pravi svakog avgusta za novu skolsku A Operativni pre pocetka svakog meseca i kod svakog nastavnika je drugaciji jer svako bira delove i model rada prema svojim ucenicima i predmetu. Ovi iz sindikata nikoga ne predstavljaju jer ima 50 sindikata a kako se formira – pozoves 5 kolega da ti se pridruze i sebe proglasis predsednikom sindikata, das mu neko ime npr.Sindikst obrazovanja Banatskog okruga i kao predsednik si zasticen poput belog medveda da ne mozes biti tehnoloski visak, dobiti otkaz i sl. A glavne funkcije zastita prosvetara, obezbedjivanje povoljnih kredita, ogreva, zimnice ili pravna podrska ne postoji. Vise brine i daje prosveti svaka tetkica nego sindikalci. Uzas kakav narod.

  3. Pa vi ovim ne smanjujete, već povećavate administraciju! Za operativne planive već postoje obrasci i to bar 5 godina unazad (globalni i operativni). Tražite sve i svašta, lupetate samo. 70% kolega u mojoj školi nikad nije pročetalo ni Pravilnik o ocenjivanju, a kamoli neki drugi. Ne znate šta hoćete, samo nam stežete omču oko vrati. Sindikate treba ukinuti jer ih vode ili direktorovi ljudi ili neznalice.

  4. Polovina od predloženog već postoji u es dnevniku, samo treba pronaći
    „Ko umije njemu dvije“

  5. Ma samo kukate, nemate 6 sati efektivnog rada dnevno a subota i nedelja slobodni. Godisnji odmor bar 45 do 60 dana godisnje.
    Idite kod privatnika da vidite kako maltretiraju radnike

  6. Укинути свеску за Записнике седница Стручног већа, када се исти већ уносе у есДневник.

  7. Smanjite preobimno nepotrebno gradivo za pocetak!!!!
    Vikendi umesto da budu slobodni, porodicni dani to se uci, rade se gomile domacih, katastrofa!!!! Samo puko ucenje napamet za ocenu!!! Jos, jos, jos nikad dosta, obnavljanje, utvrdjivanje zaista vaznog nista! Kugla se baca na fizickom za ocenu, deca nisu u stanju 5 sklekova I kolut da urade! E takvo je celo skolstvo, takav je program iz svih predmeta! Bas kao ta kugla na fizickom, besmislica! Datira iz doba kada je cas fizickog bio kao vojna vezba, da li danas ima smisla bacati kuglu na fizickom???

  8. Vi sindikati trazite da se u Zakonu smanje ovlascenja direktora Skola, da Ministar Prosvete ne imenuje direktore da se smanji taj centralizam.Jer Skolski Odbor u Skoli radi za direktora .Nadjite neki model da nastavnici imaju veca prava.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.