Kako su korporacije uništile potkulturu

Ostavite komentar


  1. Odlican tekst, lucidno povezan u pravo prorocanstvo, … ako malo procitate izmedju redova.
    Jeste, 60te sa svojim, koliko velicanstvenim toliko i neostvarivim idejama i motivima, preko trenutka shvatanja i rezignacije, postpankerskog bunta osamdesetih pod Reganom, … ali, … ako malo oslusnete, nesto zestoko tutnji ‘iza brda’!
    To je generacija Milenijalaca, potomaka bas tih koji su se ‘muvali’ po gorepomenutim koncertima, besnih kao Vragovi, absorbovani u idejama sesdesetih, defetizmu i promasajima generacije svojih rok-n-rol roditelja, tihi i apsolutno reseni da stvar okrenu kako treba. A vreme je na njihovoj strani. Tvrdi, nekorumpirani, sa nametnutom ulogom sledece zrtvovane generacije? Ne vise, … niko nista ne moze da im proda, povezani su kao niko pre njih, misle svojom glavom, ne kipuju nista ni od koga, svaku laz ili istinu mogu da provere za 30 sekundi na svojim ajfonima. Kako ih uterati u copor i naterati da rade protiv sebe, kao njihove roditelje? Nikako. Posmatrajte sta se dogadja. Ameriku 10 godina od danas vise niko nece moci da prepozna, …

  2. Da li postoje ljudi u Srbiji koji mogu uraditi ovakvu analizu? Ne samo jedne urbane potkulture već čitave lepeze trendova koji su kod nas svedeni samo na jedno a to je duvanje u jedan isti rog i to vlasni.

    1. U Srbiji nema urbane kulture o kojoj bi moglo da se pise. Postoji „Samo da Diplomiram, pa da Emigriram, ….“. Sva sto bi je cinilo i vredelo se iz nje iselilo. Od kulture, ostao je samo ‘Zvezde Hranda -Megabrend Univerzitet“, sa clanskom kardom SNSa. Postoji i kultura onih koji zove od vucicevog Minimalca. Njima se vec bavi i analizira biologija jedocelijskih organizama. O onome sto je iza njih ostalo ce pisati Veterinari i Arheolozi …

  3. Obame ušle iz iznajmljenog stana u Belu kuću a nakon 8 godina izašči sa ogromnim bogatstvom i 8 velikih i milionski vrednih nekretnina. Kolika je plata predsednika SAD kad su to mogli sebi da priušte?

Ostavite komentar


Društvo

Kakvo vreme se očekuje u nedelju? 9

Kakvo vreme se očekuje u nedelju?

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno i nestabilno vreme, mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom - saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.