Kako su mogli ubijati bebe, stare i iznemogle i paliti sve?

Adnan Zec, koji je kao dečak preživeo masakr u Ahmićima 1993. godine u kojem su mu ubijeni roditelji i sestra, govori za Danas

Ostavite komentar


  1. Гледано трезвено, ово потресно сведочење је у реду, али када почне да прича о целовитој Босни, онда је то политика која је довела до рата. Босна и Херцеговина је вештачка творевина, никада није била права држава, и покушају да се она направи су и довели до рата у њој. Треба бити свестан тога, да се не би поновили ужаси које сведок описује. Боље миран разлаз него вештачка, напета, непомирљива држава.

    1. Da, ti zaista imaš granice u glavi. Zbog takvih ratovi i počinju i zločini se dešavaju.

    2. @Granice u glavi*** Dodikova indoktrinacija u praksi,bio je i u Srbiji jedan takav,pokojnik Slobo,pa se desilo zlo! Šta sledi tokom „mirnog razlaza“,to ne znate? „Mirna“ seoba stanovništva,razmena teritorija,imovine,slučaj Indija-Pakistan? Pretpostavi kakav bi bio i razlaz u Srbiji,na etničkoj osnovi?

    3. I vi ste vestacka tvorevina pa postojite. Vas su napisali propagandni pamfleti Homogene Srbije koje su prezentirali Kurir, Informer, Vecernje Novosti, RTS, SRNA, Dnevnikov Dodatak… Ali verovatno vas pozdravljaju Albanci s Kosova. Hrabro ste to rekli – Bolje miran razlaz nego vestacka, napeta, nepomirljiva drzava.

  2. Da li Bosnjaci misle da bi na izborima u celoj Bosni trebalo jedan covek jedan glas.Ima ih najvise i oni bi uvek pobedjivali.Zato se i zaratilo.Srbima oni nikada nece vladati.

  3. Bosnjaci kao autohton i vecinski narod BiH, platio je najvecu cenu raspada ex-Yu kao i nerasciscenih odnosa i istorijskih trauma izmedju Srbije i Hrvatske.Ono sto se dogodilo Bosni.moze se lako ponoviti i u Vojvodini ciji je multinacionalni sastav stanovnistva kao i tolerancija naroda slicna BiH.

    1. Bošnjaci nisu autohtone narod, bošnjaci nisu narod, to je izmišljena reč u zadnjih 30 godina. Upotrebi ime naroda koji je tu od davnina i kako treba – SRBI. A potpuno je druga stvar što su prominili veru i imena

      1. Pa sta? Recimo da nisu autohtoni narod.
        PA STA AKO NISU?
        Treba da ih pustimo na miru da se zovu Pakistanci ako hoce.
        Ne treba vise da zabadas stvar u tudja posla.

        I to sto su promenili veru i imena? I to je njihova stvar.
        Ne tvoja.
        To nije nikakav napad na tebe, tvoju veru, tvoju nacionalnost, tvoju licnost.
        To je njihova i samo njihova stvar.

        I sram te bilo.

  4. Vaša diskusija, kada odbacimo razna šutiranja i svedemo na neophodni minimum, svodi se na dva pitanja: prvo, šta je važnije: ljudski život ili sloboda? I drugo: ako mislite da je sloboda važnija, šta sve ta važnija sloboda obuhvata, gde je ravnoteža, granica na kojoj se izjednačuju pravo na život i pravo na slobodu?
    To nisu laka ni jednoznačna pitanja, zavisi koga pitate i u kom trenutku, ali veoma je važno moći se zamisliti na mestu drugog čoveka, na primer onog koji treba izgubiti život za vašu slobodu, kada se traži univerzalni odgovor. A ako se ne traži univerzalni odgovor, nego samo slede svoje, a ignorišu tuđe želje i potrebe, onda je svaka rasprava suvišna.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.