"Kako to struja i voda zajedno? Oni žele da mi poginemo?": Opet problemi sa kopanjem u Vojničkoj ulici u Zaječaru 1Foto: Miljko Stojanović / Danas

Stanari Vojničke ulice u naselju “Podliv” u Zaječaru, oterali su radnike 20. novembra, kako su tada kazali, nepoznate firme, koja danima kopa njihove trotoare. Za Danas su tada istakli da ne znaju ko izvodi radove, zašto to rade, kao i zbog čega kopaju. Kompromis je napravljen tada, kako su kazali meštani, da se tu neće više kopati, ali juče su zatekli opet istu firmu kako nastavlja sa radovima.

Jučerašnji dan stanari Vojničke ulice u Zaječaru neće pamtiti po dobrom. Firma koja je kopala trotoare novembra prošle godine, opet se vratila, i nastavila sa radovima.

Stanari su ogorčeni. Dodatno ih je iziritirala policija, koja ih je slikala, snimila automobile, a zatim i komunalna milicija koja je učinila isto.

Miladin Krstić, stanar iz naselja Podliv, kaže da su se radnici opet pojavili, a da je Elektrodistribucija naložila da se nastavi sa radovima, i pored toga, kako on tvrdi, obećali su da se radovi neće nastaviti.

"Kako to struja i voda zajedno? Oni žele da mi poginemo?": Opet problemi sa kopanjem u Vojničkoj ulici u Zaječaru 2
Foto: Miljko Stojanović / Danas

“Pre dva meseca smo se dogovorili da to što su kopali zatrpaju, a da se kabl ne razvlači kroz Vojničku ulicu. Naravno, to je bilo izgleda obećanje pred izbore, što smo mi i sumnjali. Malo je prošlo od izbora, a oni nastavljaju da kopaju”, ističe Krstić.

On kaže da ih opet niko nije obavestio, a kopanje je počelo u 9 sati ujutru, kada građani rade.

“Međutim, oni koji su bili kod kuće, izašli su i ne dozvoljavaju da se radovi nastave. Iz Elektrodistribucije nam je rečeno da imaju sve dozvole, i da mi nemamo problem sa njima, već sa gradom, koji je izdao dozvolu za kopanje”, kaže on.

"Kako to struja i voda zajedno? Oni žele da mi poginemo?": Opet problemi sa kopanjem u Vojničkoj ulici u Zaječaru 3
Foto: Miljko Stojanović / Danas

Krstić dodaje da je razlog zašto ne dozvoljavaju da kabl prođe je bezbednost.

“Izvođači ne znaju gde se nalazi vodovodna i kanalizaciona mreža, pošto su pitali stanare gde prolazi mreža. Pa ja sada pitam, gde im je skica, ili plan, gde se šta nalazi? Kako oni misle da rade. Zamislite kabl sa strujom, pored cevi za vodu. Strašno”, upitao je Miladin Krstić.

Ratomir Ristić, i njegova supruga Vinka kažu za Danas da ne razumeju zašto ovde kopaju.

"Kako to struja i voda zajedno? Oni žele da mi poginemo?": Opet problemi sa kopanjem u Vojničkoj ulici u Zaječaru 4
Foto: Miljko Stojanović / Danas

“Uništili su trotoare. Seku drveće. Mi smo protiv kopanja. Moja supruga je pre dva meseca bila ovde. Zamislite da kabl za struju stave pored cevi za vodu. Kako to struja i voda zajedno? Oni žele da mi poginemo?”, upitala je ona.

Ona pita kako će njihova deca sutra živeti ovde, a ovi što daju dozvole otići će u inostranstvo.

Ljubinko Živković, stanar Vojničke ulice, kaži da se slaže sa svojim komšijama, i protivi se kopanju.

“Prekinuli su pred izbore, a sada nastavljaju. Mi smo protiv. Neka kopaju gde se građani najmanje ugrožavaju”, poručio je on.

Podršku meštanima pružio i odbornik Uglješa Đuričković

Podršku stanarima Vojničke ulice pružio je i odbornik opozicije Uglješa Đuričković, koji kaže da je kabl mogao da prođe na drugo mesto.

“Odjednom ljudima postavljaju visokonaponske kablove pored kuće stanara. Oni su bahati i bezobrazni. Sačekali su da prođu izbori pa da nastave. Građani neće dopustiti da se kopa. Policija je snimala automobile i sada će kazniti ljude. Oni imaju veće problem od ovih automobila koji su parkirani ispred kuće. Podršku im daje i komunalna milicija. Sve su prodali, evo od juče je prodata i apoteka u Zaječaru, a o tome niko ne zna. Ovo je najveći mrak pred svitanje”, poručio je Đuričković.

Podsećamo, 21. novembra u Zaječaru došlo do dogovora, da se obustave radovi na kopanju u Vojničkoj ulici u naselju podliv u Zaječaru, potvrdili su tada za Danas meštani ovog naselja u gradu na Timoku.

Pokušali smo da kontaktiramo firmu Kip Lajt, za koju nam je rečeno da izvodi radove, ali na naš mejl oni nisu odgovorili. Takođe, na naš mejl nisu odgovorili ni iz Elektrodistribucije, dok smo Gradsku upravu Zaječar kontaktirali nekoliko puta, ali osobu nadležnu za ove poslove nismo dobili.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari