Kakve su sve izgovore smišljali đaci tokom nastave na daljinu?

Ostavite komentar


  1. @…“kada učenik poljoprivredne škole u unutrašnjosti Srbije ne može da prati nastavu u predviđeno vreme jer mora da očisti štalu i pomogne roditeljima (zbog zatvaranja učeničkog doma vratio se u svoje mesto)“
    Citirano je slicno mom iskustvu iz tzv. redovnog vremena:
    Radio sam na selu iz kojeg je mnogo roditelja bilo na „privremenom radu u inostranstvu“, a decu ostavili babama, dedama itd. Redovno sam pravdao njihove izostanke sa nastave ako su MORALI da pomazu u kuci – poljoprivredni radovi. Ako nastavnik poznaje stanje u kuci, vrlo lako moze da prepozna jesu li deca iskrena.

    Vi ste ovde izneli iskustva u situacijama koja su posve nova za sve u svetu i, mislim, da ste za sagovornike imali profesore koji znaju svoj posao – poznaju decu.

    1. Time što se broj zadataka povećava, a vreme za izradu istih skraćuje ne sprečava se prepisivanje, već se samo otežava onima koji pošteno rade. Oni koji mogu da unajme nekog da im reši test, uradiće, oni koji nemaju mogućnost nažalost će dobiti lošiju ocenu, zato što su sami radili preobiman test. Treba uzeti u obzir i stres sa kojim se deca svakodnevno suočavaju, a ne sve svaliti na „lenjost“.

  2. Niti su đaci bili u obavezi da rade domaće zadatke, niti su nastavnici bili u obavezi da daju domaće zadatke, jer nijedna škola u Srbiji nije akreditovana za nastavu na daljinu.
    Akreditacijom takve nastave, roditelji đaka, kada upisuju decu u škole, saglašavaju se da će njihova deca koristiti sve resurse nastave na daljinu. To ovde ne postoji.
    Ministarstvo prosvete napravilo je faul za crveni karton.

    1. Petre, hvala na informaciji. Nastava na daljinu je obična farsa. Nije mi nikad pala na pamet akreditacija i to je apsolutno tačno. Malobrojne su škole u svetu koje bi ispunile uslove za rad na daljinu. Ali, konstatovali smo to i šta sad?

    2. Bravo !tako je!nemoj da se ijedan nastavnik pozalio…nek se zale direktorima i sarcevicu…

  3. Bravno Danasovci. Ulepsali ste nam dan, makar malo nas nasmejavsi.

  4. Bogami, ima i druge strane. Nekoliko učenika je slikalo domaći u kojem je napisano da nisu odgovorili na 4. pitanje jer im je bilo nejasno ili na 5. pitanje jer nisu znali odgovor. Pošteno!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.