U Subotici je u subotu počeo treći Međunarodni festival savremenog pozorišta Desire Central Station, koji ove godine nosi podnaslov Istok.

Posetioci će moći da vide petnaestak predstava iz sedam zemalja, a festival je praktično započeo pozorišni ansambl iz Kanade predstavom Orfan cirkus, dok su na svečanom otvaranju nastupali japanski plesači Min Tanaka i Šiho Išihara igrom Duo dens. Prvog dana subotičkoj publici su se predstavili i Društvo za brodarstvo Sputnjik – Laboratorija za moderno pozorište i istraživanje ponašanja iz Mađarske, sa predstavom Čovek kocke.

U ovogodišnjoj pozorišnoj manifestaciji čiji je organizator subotički teatar Deže Kostolanji, nastupaju Regionalni kreativni atelje Jožef Nađ iz Kanjiže i Ansambl Bele Pintera iz Mađarske, Kulturanova iz Novog Sada, Multimedia Qendra iz Prištine i beogradski Bitef teatar s predstavom Patriotic Hypermarket. Tu je takođe i Teatar Novogo Fronta iz Češke, s predstavom Dotex“ zatim grupa Bacači sjeni iz Hrvatske, niško Narodno pozorište s predstavom Ožalošćena porodica, iAkhe inženjering teatar iz Rusije, s predstavom Mr. Carmen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari