U Kragujevcu rasprava o neistraženim poslovnim mogućnostima za žene u Evropi 1Foto: Z.S.M.

Povodom Međunarodnog praznika žena, lokalna ombudsmanka Kragujevca Jelena Milivojević i njena zamenica mr Snežana Kalajanović su, na poziv Turo Koledža iz Berlina, učestvovale na panel-diskusiji čija je tema bila: „Neistražene poslovne mogućnosti za žene u Evropi”.

Okosnica panel-diskusije je bio položaj žena u Evropi i prepreke sa kojima se i u 21. veku one suočavaju u izgradnji karijere u biznisu, finansijama, investicijama i na drugim profesionalnim poljima. U diskusiji je bilo reči o ženskom preduzetništvu, jednakim šansama u gradnji poslovne karijere i obrazovanju i fer odnosu prema ženama u svetu biznisa.

U ovoj tematskoj diskusiji su, osim tima Kancelarije ombudsmana grada Kragujevca, učestvovale i: Rektorka Turo koledža u Berlinu Sara Nakama, profesorka finansija na ovom fakultetu Ana Klipstajn, ambasadorka Republike Kipar u Nemačkoj Njena ekselencija Maria Papakirjaku, ambasadorka Rumunije u Nemačkoj Njena ekselencija Adrijana Loreta Stanesku i ambasadorka Republike Srbije u Nemačkoj, Njena ekselencija dr Snežana Janković.

Lokalni ombudsman grada Kragujevca, Jelena Milivojević sa svojim saradnicima i saradnicama čestitala je Međunarodni praznik žena svim građankama Kragujevca i Srbije sa željom da i dalje nastoje da se bore za jednakost u društvu i porukom da će Kancelarija lokalnog ombudsmana grada Kragujevca uvek biti tu da takvu borbu podrži.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari