Kancelarija za KiM: Dve srpske kuće obijene večeras u selu Batuse 1Ilustracija Foto: Shutterstock/kizaru43

Dve srpske kuće obijene su večeras u selu Batuse, a u subotu uveče obijena je kuća porodice Mitić u Lapljem selu i iz nje odnet vredan nakit i laptopovi, saopštila je večeras Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Kancelarija ističe da se time nastavlja „niz pljački i obijanja srpskih domova koji je učestao poslednjih nedelja, a na ovaj način Srbima, ne samo da se šalje poruka da nisu dobrodošli, već im se i direktno ugrožava egzistencija“.

Na ulazu u selo Batuse iz pravca Lepine večeras je obijena kuća Davora Delića i izvršena premetačina dok se porodica nalazila na veselju u centralnoj Srbiji, navodi Kancelarija ističući da je reč o porodici koja ima troje dece, što je unelo „nemir i strah, ne samo u kuću Delića, već i njihovih komšija i ostalih Srba koji žive u tom selu“.

Večeras je na meti razbojnika bila i kuća porodice Saše Lazića, a lopove je omeo sin njegov Stefan koji je naišao u trenutku dok su razbijali prozor pokušavajući da i uđu u kuću. Pobegli su u pravcu obližnjeg albanskog sela Dobreva, navela je Kancelarija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari