Kancelarija za mlade Sremske Mitrovice predstavila uspešne preduzetnike 1Foto: mitrovica.info

U sklopu projekta Kancelarije za mlade pod nazivom „Karijerni info servis”, u mitrovačkoj Gradskoj kući održana je konferencija na kojoj su uspešni preduzetnici predstavili načine kako od hobija napraviti biznis.

Kako prenosi Sremskomitrovački portal, na ovaj način Kancelarija za mlade nastavlja s projektima karijernog informisanja mladih u Sremskoj Mitrovici.

Prisutnima su se predstavili preduzetnici s kreativnim idejama u poslovanju, mladima su pričali o svojim uspesima, planovima i predstavili im svoje male biznise, a pored ostalih govorili su Bojan Stilin, vlasnik Kreativnog bara, Marko Vukićević „Bum animatori”, Sandra Stanić „Sani dekor”, Milijana Barjaktević „Pisanje uz vetar” i učenici Srednje medicinske škole „Draginja Nikšić” kao uspešna učenička kompanija.

„Projekat koji se tiče karijernog informisanja mladih u našem gradu već godinama se odvija uz podršku republičkih institucija. Ovom prilikom predstavili su se neki uspešni mladi preduzetnici. Verujem da među mladima u publici ima onih koji vide da je zaista moguće da nešto sami naprave ili da neki hobi mogu da pretvore u posao i da od toga lepo žive”, rekla je koordinatorka Kancelarije za mlade Biljana Matić.

Maja Jović, predstavnica Preduzetničke kompanije „Viola farm”, koja je prošle godine pobedila na takmičenju u pravljenju biznis plana, otkrila je da se ta firma bavi proizvodnjom prirodnih preparata za lepotu i negu kože, a prisutnima su predstavili svoj biznis plan.

„Posmatram celokupnu priču iz mog ugla, koliko bi meni značilo da sam imao priliku da učestvujem na ovakvom događaju pre nego što sam postao preduzetnik. Mislim da će ova konferencija danas, kao i prethodne održane, pomoći mladima da sagledaju neku širu sliku, kakav je put jednog mladog preduzetnika i, naravno, to će im pomoći da se u budućnosti opredele za neki svoj put”, zaključio je Bojan Stilin iz Kreativnog bara.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.