Vojni kapetan uhapšen zbog sukoba sa aktivistima SNS 1Aktivisti SNS prethodnih dana prikupljaju "sigurne glasove" na Opštini Zvezdara

Član Vojnog sindikata Srbije, kapetan V.M, danas je uhapšen jer je imao sukob sa aktivistima vladajućih stranaka.

Aktivisti ovih dana nezakonito od stana do stana uznemiravaju građane Beograda prikupljajući tzv „sigurne glasove“ po određenim spiskovima, saopštio je sinoć Vojni sindikat Srbije. Kapetan V.M, je tražio da vidi spisak i pitao aktiviste odakle im podaci o njegovoj porodici, navodi se u saopštenju, “pri čemu je od njih vređan i tako došao u verbalni sukob”.
-Prijavljen je od strane aktivista koji su se predstavili kao članovi SNS, zbog čega je lišen slobode i priveden u Policijsku stanicu Zvezdara zbog navodnog nasilničkog ponašanja – navodi VSS.
Ranije tokom dana SNS je sopštila da su u Rtanjskoj ulici u beogradu fizički napadnuti omladinci SNS, aktivisti N. G. i N. S, dok su učestvovali u stranačkim aktivnostima u okviru kampanje. Na aktiviste SNS nasrnuo je muškarac koji je mladića N. G. udario rukom u nos, a devojku N. S. ošamario i gurnuo u grudi, oteo im stranački materijal koji su nosili, uz psovke i najteže uvrede, navedeno je u saopštenju.
Srpska napredna stranka istakla je fe šokirana “ovim monustruoznim fizičkim napadom na omladinu SNS, koji su napadnuti samo zato što su članovi SNS, koji su pristojno i na dostojanstven način obavljali redovne stranačke aktivnosti”.
Vojni sindikat, međutim tvrdi da je u pitanju opasan presedan jer se policijskom represijom časni vojnici hapse samo što su u svom stanu, zatražili uvid u spiskove gde se nalaze imena njihovih porodica.
-Postavljamo više nego logično pitanje: ko se nasilnički ponaša u ovom događaju, da li oni koji uznemiravaju građane ili oni koji tako nešto ne dozvoljavaju i brane svoje porodice? Režimski mediji su brže bolje počeli sa satanizacijom poštenog srpskog vojnika koji je u službi više puta pohvaljivan i nagrađivan i koji radi na najodgovornijim dužnostima u sistemu odbrane – naveo je Vojni sindikat. 
Oni su pozvali ministra Aleksandra Vulina da reaguje povodom ove nakaradne demonstracije političke moći i zaštiti svoje zaposlene. U protivnom Vojni sindikat Srbije, kako se navodi, naći će načina da se samorganizuje i pomogne svom članu. 
-Ovo je još jedan od dokaza da Srbija propada u pogledu osnovnih ljudskih prava i sloboda i da se vraća u doba jednoumlja i Golog Otoka – zaključuju vojni sindikalci.
Nova stranka je sinoć saopštila da zahteva momentalne ostavke ministra odbrane i ministra unutrašnjih poslova, Aleksandra Vulina i Nebojše Stefanovića, čime bi jasno dali do znanja da ne stoje iza maltretiranja časnih vojnih lica i zloupotrebe policije i vlasti u svrhe Aleksandra Vučića i njegove stranačke kamarile.
-Zahtevamo i od policije da odmah reaguje po službenoj dužnosti i podnese krivičnu prijavu protiv predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića zbog zloupotrebe službenog položaja i podsticanja drugih lica na krivično delo, budući da aktivisti SNS rade ono što im naloži partijski šef. Takođe, prijavu protiv Aleksandra Vučića kao ovlašćenog lica i zakonskog zastupnika SNS, policija mora podneti i ispitati ga, kako bi došla do saznanja odakle aktivistima birački spiskovi, jer se samo na njima nalaze popisani svi članovi jednog domaćinstva – navodi Nova stranka.

Poziv za svedoke

Vojni sindikat pozvao je sve građane koji su spremni da svedoče o ovom nemilom događaju da se jave Vojnog sindikatu Srbije na broj telefona 066/27-11-01 ili mejlom na [email protected]

Veljko Mijailović: Ne treba huškati policiju na vojsku

Policijski sindikat Srbije se oglasio saopštenjem u kome oštro osuđuje zloupotrebu policije u političke svrhe. Kako se navodi, povod za reakciju je “incident kada je jedan od najviših rukovodilaca Policijske stanice Zvezdara uhapsio kapetana Vojske Srbije koji se sukobio sa aktivistima Srpske napredne stranke”.
Ne treba huškati policiju na vojsku. Vrlo je štetno zloupotrebiti policiju i vojsku u skupljanju izbornih poena. Ne trebaju policajci da slušaju političke diktate, već da slušaju zakon. Policija i vojska su iznad politike i ne treba policiju koristiti u zastrašivanju građana. Bez prisustva vojne policije, samovoljno hapsiti oficira Vojske Srbije, zato što ne želi da mu stranački aktivisti kucaju na vrata i uznemiravaju, jeste stavljanje policije u službu politike, a to je nešto čemu će se Policijski sindikat Srbije najodlučnije suprotstaviti”, kaže Veljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari