Kazne za pacijente koji ne odu na skrining preglede

Novi Nacrt zakona o zdravstvenoj zaštiti predviđa gubljenje prava na lečenje od malignih bolesti kao sankciju

Ostavite komentar


  1. Volela bih da cujem samo jednog gradjanina Beograda koji je pozvan na "skrining" a ne radi u dobro placenoj, najcesce drzavnoj firmi! Ja vec godinama pokusavam da obavim sistematski godisnji lekarski pregled. Ali toga NEMA. Ustvari ima. Kod PRIVATNIKA.

  2. Kakvo pozivanje ? Pa ne stignem da zakažem zakazivanje za pregled . Koga su oni ikad zvali na bilo koji
    pregled. Kod nas u Domu Zdravlja ne postoji ni savetovalište za dijabetičare .Nikad me niko nije ni pitao kako sam. A primam insulin 10 godina i sve lekove osim insulina plaćam sam.

  3. Kome da prijavimo doktore koji nas gledaju "belo", kad kazemo da hocemo kompletan sistematski pregled, a nemamo tegoba? Zakonom propisati da se pregled i lecenje odbija od doktorove plate!

  4. Шта ће се десити ако три пута осигуаник не добије услугу,да ли ће бити враћен новац који је уплаћен за здравствено осигурање.

  5. Pa ljudi ne idu kod lekara jer su redovi, nemoguće zakazati, nabeđeni doktori, bezobrazne sestre i osoblje…

  6. Gubitak ptava na osiguranje??? Osiguranje placamo kako neko moze da pomisli da ukida pravo koje placamo. Zdravstvo nema kapaciteta za skrining.Kad bi se polovinna stanovnika pridrzavala preporuka sistem bi se urusio. Finansiranje zdravstva nema blage veze sa razumom. Nas novac trosi se decenijama bez zdrave pameti.

  7. Nikada nisam dobila poziv na skrining, nije ga dobio niko od članove moje porodice. Da proširim, taj fantomski poziv nije dobio niko od mojih prijatelja ili poznanika. Ni ultrazvuk ne mogu da zakažem u nekom razumnom roku. Kome će Ministarstvo da uskrati lečenje, kad je većini nas već otežano. Pravo na kvalitetno i pravovremeno lečenje imaju samo odabrani, tako da je bolje da ne prete oduzimanjem onoga što su nam u praksi već oduzeli.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.