Kesić: Tabloidima je Vučić isto što i Srbija 1foto Ivan Dinic

Gostovanje Zorana Kesića na HRT-u u emisiji “Nedeljom u 2” autora Aleksandra Stankovića izazvalo je veliku pažnju u regionu, a tabloidi u Srbiji su odmah krenuli sa napadima na našeg voditelja, navodeći da je “veličao Hrvatsku a pljuvao po Srbiji”.

Na današnjim naslovnicama Srpskog telegrefa, Objektiva i lista Alo smeši se Kesićeva fotografija uz epitete “jadnik” i “bednik” koji se “čepi Hrvatima za sve pare”. U navedenoj emisiji autor “24 minuta” nijednom rečju nije “pljuvao” Srbiju, kako to tvrde urednici ovdašnjih tabloida, ali jeste kritikovao aktuelnu vlast, što je po njima očigledno isto.

Kesić kaže za Danas da nije iznenađen ovakvim naslovnicama i da ih je i očekivao.

– Bukvalno sam rekao u emisiji da će me tabloidi zbog tog gostovanja proglasiti izdajnikom. Eto da se malo pohvalim, volim kad sam u pravu, a to je uglavnom uvek – ističe Kesić.

Moram međutim da primetim, dodaje naš sagovornik, da su tabloidi opet ispali glupi u društvu.

– Kod Stankovića sam, kao što i inace činim, kritički govorio o vlasti u Srbiji. Kada tabloidi kritiku vlasti predstave kao „pljuvanje Srbije“, oni zapravo priznaju da su za njih vladajuća stranka i Aleksandar Vučić isto što i Srbija. Po mom mišljenju to je izdaja Srbije i prodaja otadžbine za jednu, trenutnu, a po svemu sudeći i uskoro odlazeću vlast – navodi Kesić.

Prema njegovom mišljenju, “i „kolege“ iz tabloida su svesne toga”.

– Otuda je i mnogo jasnije zašto se ispod ovakvih „tekstova“ ne potpisuju imenom i prezimenom, nego najčešće šiframa tipa ESP (Ekipa Srpskog Telegrafa) i slično. Kao da se, daleko bilo, nečega stide ili kao da žele od nečega da se sakriju. I zato pozdravljam te „ekipe“ citatom Koje Zelenog Zuba – sviđa mi se da ti ne bude prijatno. I tek će da vam ne bude prijatno – poručuje Kesić.

On se u Hrvatsku zaputio u nedelju iz snegom zavejane Srbije, dok je u susednoj državi sijalo sunce, kao u proleće. Kesić je to rekao u emisiji u svom ironičnom stilu, a upravu su urednici tabloida tu rečenicu dočekali “na nož” jer po njima, ona svedoči Kesićevoj izdaji i “pljuvanju” Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari