Kfor: Spremni smo da intervenišemo u slučaju tenzija, ako treba pojačaćemo snage 1Foto: EPA/ ĐORĐE SAVIĆ

Brigadni general Luka Piperni kaže da je situacija sada mirna, ali osetljiva i da NATO ne može da isključi nove tenzije ili nasilje na severu Kosova kako se približava 31. oktobar.

Kfor je spreman da pozove rezervne snage i interveniše u slučaju pogoršanja bezbednosne situacije, kako se bliži rok za preregistraciju vozila, izjavio je prvi zamenik komandanta misije NATO u pokrajini brigadni general Luka Piperni.

Piperni je novinarima u sedištu Kfora u Prištini rekao da je situacija sada mirna, ali osetljiva i da NATO ne može da isključi nove tenzije ili nasilje na severu Kosova kako se približava 31. oktobar, prenosi Tanjug, pozivajući se na Rojters.

Spreman da ‘prekine napetost’

„Ako se situacija pogorša, spremni smo da intervenišemo, spremni smo da se nađemo između demonstranata i bezbednosnih organizacija“, rekao je Piperni novinarima, misleći na bliži rok za preregistraciju vozila na Kosovu.

On je rekao da Kfor ima „dovoljno vojnika da se izbori sa situacijom“ i da „sa tim brojem pripadnika može da prekine svako povećanje tenzija“, prenosi AJB.

„Mi smo na oprezu i spremni da reagujemo ako dođe do povećanja tenzija. Možemo da dovedemo i rezervne snage koje možemo da pozovemo u kratkom roku“, istakao je brigadni general Piperni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari