Kikinda: Ivana Prodanović pobednica 32. „Tucanijade“ u Mokrinu 1Foto: Grad Kikinda

Centralna manifestacija Svetskog prvenstva, organizovanog na mokrinskom Varoškom trgu okupila je oko 100 takmičara u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji, kao i mnogobrojne goste čuvenog takmičenja, koje je po 32. put organizovano.

Pehar je ovoga puta pripao dvedesetdvogodišnjoj Ivani Prodanović, koja kaže da je njen zadatak bio da se pojavi i da bude talična svome ocu, što se pokazalo kao vrlo dobar plan:

„Pre pet godina sam bila prva u juniorskom nadmetanju i otada se nisam više takmičila. Ove godine sam poželela da se vratim na pozornicu i da pokušam da donesem sreću u ovom zanimljivom takmičenju. Mislim da je tata najzadovoljniji, a svakako da sam i ja. Budući da je tata skuvao, ofarbao i odabrao jaje, koje je eto, meni donelo pobedu na ovom 32 takmičenju, smatram da njemu pripadaju i sve zasluge“ skromno je priznala prva žena, koja je osvojila titulu i pehar na tradicionalnom takmičenju u Mokrinu.

Čestitajući prvoplasiranoj Mokrinčanki, Dejan Ivanović, predsednik saveta MZ kaže da je ove godine bilo takmičara i iz Švedske i RS, ali i da se nada da će sledeće godine taj broj biti daleko veći:

„Poželeo bih svima dobrodošlicu i srećan Uskrs, najveći hrišćanski praznik. Nadam se da će se sledeće godine vratiti svi oni koji su nekada, pre pandemije rado dolazili na našu manifestaciju koja ima Svetski karakter i koja je i prepoznata u svetu kao jedinstvena u ovim kategorijama, koje imamo mi. Pozivamo sve koji hoće da se takmiče da polako krenu da tragaju za najjačim primerkom kokošijeg jajeta, pošto ćemo mi već od sutra početi sa pripremama za sledeće Svetsko prvenstvo“.

Takmičari iz Mokrina, okolnih mesta, kao i takmičari koji stižu iz inostranstva, imaju svoje tajne kako odabrati najtvrđe, pobedničko jaje ipak je najvažnije da se na lep i prigodan način obeleži Uskrs, a svi okupljeni na mokrinskom Trgu podele radost i praznično obeleže Uskrs.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari