Kikinda: Tri nagrađene knjige uskoro u izdanju Banatskog kulturnog centra 1Foto: M.P./Danas

Na konkursu koji tradicionalno raspisuju grad Kikinda i Banatski kulturni centar odabrano je troje mladih autora do 35 godina starosti čije će knjige biti objavljene.

Na ovogodišnji konkurs mladi autori slali su prijave sa neobjavljenim rukopisima poezije i proze, eseja i književne kritike, naučnih i istraživačkih radova.

Članovi žirija doneli su jednoglasnu odluku da objavljivanjem prve knjige nagradi Dunju Brkin Trifunović za naučni rad “Metalingvistička svest kod dece predškolskog uzrasta”, Svetlanu Savić za zbirku poezije “Šljakeraj” i autora Milivoja Popova za zbirku proze “Bezbojni plamen”.

Izdvajajući navedene autore i naslove, članovi žirija istakli su da su nagrađeni rukopisi inovativni i čitalački uzbudljivi, te da su se izdvojili svojom sadržinom već nakon prvog čitanja.

Rukopisi nagrađenih autora biće objavljeni u ediciji „Prva knjiga“ Banatskog kulturnog centra do kraja 2022. godine, navodi se u saopštenju žirija.

Žiri je radio u sastavu dr Mladen Đuričić, književni kritičar, Andrea Beata Bicok, književna kritičarka, i Radovan Vlahović, književnik i direktor Banatskog kulturnog centra iz Novog Miloševa.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari