Kisić u Sremskoj Mitrovici uručila ključeve stanova pripadnicima snaga bezbednosti 1Foto: Instagram/darijakisictepavcevic

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić uručila je u Sremskoj Mitrovici ključeve stanova pripadnicima snaga bezbednosti, uz poruku da država i ovim projektom brine o onima koji su zaduženi za mir i bezbednost svih građana Srbije.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, Kisić je podsetila na to da je projekat izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti pokrenut pre tri godine na inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, i precizirala da je do danas, uključujući i stanove u Sremskoj Mitrovici, završeno 1.878 stanova, što pokazuje da država ispunjava svoja obećanja.

Ona je naglasila da je posebno ponosna na to što radovi na izgradnji stanova za pripadnike snaga bezbednosti nisu stali za vreme pandemije kovid-19 i da to pokazuje da država jasno ide putem koji je zacrtan i da ne postoje prepreke koje ne može da prevaziđe.

U prvoj fazi izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti planirana je izgradnja 6.943 stana u Beogradu, Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici, Kraljevu, Kragujevcu, Nišu i Vranju.

U Sremskoj Mitrovici je izgrađeno 190 stanova. U junu 2019. godine, izmenama i dopunama Zakona o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike službi bezbednosti, omogućeno je da pravo na kupovinu stana pod povoljnijim uslovima imaju i borci, porodice palih boraca, ratni vojni invalidi i mirnodopski vojni invalidi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari