Kladovo bez novoobolelih, u Boru dva i Majdanpeku četiri nova slučaja korona virusa 1Opština Kladovo Foto: J. B. K.

Broj aktivno zaraženih u opštini Kladovo je u padu. Prema najnovijim rezultatima testova nema novoinficiranih korona virusom, a kako su rezultati drugog kontrolnog testa na korona virus negativni za tri bolesnika, broj aktivno pozitivnih smanjen je na 40.

U kladovskoj opštini je od početka epidemije inficirano 1.735 osoba, do sada je izlečeno 1.622 bolesnika, a od posledica virusne infekcije preminula su 73 pacijenata.

Gradski Štab za vanredne situacije u Boru saopštio je da su evidentirana dva nova slučaja zaražavanja korona virusom, kao i da se oporavilo deset osoba i da je na teritoriji grada 147 aktivnih slučajeva virusne infekcije.

U borskoj Opštoj bolnici je na kovid odeljenjima od 31 hospitalizovanog bolesnika, 29 pozitivno na virus. Juče je u kovid ambulanti „Rudar“ obavljeno 13 prvih i 14 kontrolnih pregleda, a na prijemnim bolničkim odeljenjima pregledan je 21 pacijent.

Prema podacima Doma zdravlja Majdanpek, tokom jučerašnjeg dana je u kovid ambulantama ove zdravstvene ustanove testirana 31 osoba i kod četiri je potvrđeno prisustvo korona virusa. Od 31 osobe aktivno zaražene korona virusom, u tercijarnim zdravstvenim ustanovama van Majdanpeka na lečenju je šest, a jedna na kućnom lečenju nakon otpusta.

Najviše aktivno pozitivnih – 21 je iz Majdanpeka, petoro iz Rudne Glave, četvoro iz Donjeg Milanovca i pripadajućih sela i jedan iz Leskova. U kovid ambulantama je juče obavljen samo jedan prvi i 23 kontrolna pregleda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari