Kladovo: “Reka prijateljstva” – likovni konkurs Udruženja za pomoć osobama ometenim u razvoju “Nada” 1Foto: Udruženje "Nada" Kladovo

Kladovsko Udruženje za pomoć osobama ometenim u razvoju “Nada” otvorilo je likovni konkurs „Reka prijateljstva“ na kome mogu da učestvuju predškolci, osnovci i srednjoškolci sa područja opštine Kladovo, kao i članovi Udruženja.

Duže od dve decenije Udruženje za pomoć osobama ometenim u razvoju “Nada” svojim aktivnostima pokušavaju da budu vidljiviji i pošalju poruku da žive sa nama, a ne pored nas.

Sve ono što su do sada uradili uticalo je da se u Kladovu napravi iskorak u menjanju stavova i mišljenja i nastavljaju da rade jer prostora uvek ima za bolji status u okruženju.

Zato s pravom očekuju da će se likovnom konkursu koji su raspisali na temu „Reka prijateljstva“ odazvati veliki broj predškolaca , osnovaca i srednjoškolaca sa područja opštine Kladovo, kao i članova Udruženja “Nada”.

Prema propozicijama konkursa, autori na poleđini rada i koverte u koju je rad spakovan treba da napišu šifru rada, dok se ime i prezime autora, broj telefona za kontakt, ime škole i razred koju pohađaju dlostavljaju u posebnoj koverti.

Radovi se predaju od 10 do 13 sati u prostorijama Udruženja, a konkurs je otvoren do 10. juna. Uručenje nagrada planirano je za Dan Dunava, 29. Juna, u galerijskom prostoru Doma kulture. Projekat „Reka prijateljstva“ kladovskog Udruženja “Nada” sa 150.000 dinara podržalo je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari