Kladovo: Za crkve i verske zajednice tri miliona dinara 1Kladovo Foto: J.B.K.

Konkurs za dodelu sredstava iz budžeta opštine Kladovo za 2022. godinu za sufinansiranje programa koje realizuju crkve i verske zajednice otvoren je do 15. aprila. Pravo učešća imaju crkve i verske zajednice čije je sedište na teritoriji opštine Kladovo.

Sredstva opredeljena za ove namene mogu da se koriste za adaptaciju, rekonstrukciju ili investiciono i tekuće održavanje crkava, verskih objekata i parohijskih domova odnosno održavanje prostora oko verskih objekata.

Crkve i verske zajednice mogu, takođe, da konkurišu za nabavku, obnovu i zaštitu crkvenih relikvija – ikona, verskih i sakralnih predmeta i drugih predmeta koji doprinose verskim obredima i obeležavanje tradicionalnih godišnjica i manifestacija vezanih za rad i istoriju crkvene ili verske zajednice.

Ovim konkursom sufinansiraju se i projekti organizovanja poseta drugim crkvenim ili verskim zajednicama, kao i organizovanje stručnih skupova i naučnih istraživanja vezanih za crkvu ili versku zajednicu.

U ovogodišnjem budžetu opštine Kladovo za sufinansiranje programa koje realizuju crkve i verske zajedniceopredeljeno je tri miliona dinara, a konkurs je otvoren do 15. aprila.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari