Klizalište i animatori za Novu godinu 1

Grad Valjevo izdvojiće milion dinara za realizaciju programa za decu u okviru proslave Nove godine. Za 400 000 dinara obezbeđeno je 16 besplatnih sati za decu valjevskih škola na klizalištu ispred Centra za kulturu.

Za razliku od ranijih godina kada je Valjevo organizovalo novogodišnje koncerte, ove godine doneta je odluka da milion dinara opredeljenih na ovoj poziciji bude utrošeno za dečije programe.

– Nećemo imati veliki koncert i svih milion dinara smo opredelili za decu . Imaćemo klizalište, standardne animatore koji će svih šest dana zabaljati decu, deda Mrazove koji će deci služiti slatkiše , a veliko finale je u 18 h kada će biti vatromet“, rekao je Miloš Smiljanić direktor Centra za kulturu.

Klizalište će u Valjevu biti postavljeno na platou ispred Centra za kulturu u ponedeljak 26. decembra 2016. godine, a građani će moći da ga koriste svakim danom, uključujući i praznične dane, a zaključno sa 15. januarom 2016. godine. Klizalište će raditi u terminu od 10.00 do 23.00 časa. Cena karte po jednom satu je 150 dinara, a u cenu je uračunat i najam opreme za klizanje.
Za učenike osnovnih i srednjih škola u danima od 27. do 30. decembra obezbeđeni su besplatni termini radnim danima od 10.00 do 13.00 časova. Deca će dolaziti u organizovane posete, o čemu će biti detaljno obavešteni u svojim školama.

– Mi smo već napravili sastanak sa osnovnim i srednjim školama kako bi aktivnost klizališta što više iskoristili. U okviru samog tendera tražili smo određeni broj termina da deca mogu besplatno da koriste klizalište i dobili smo termine od 10 do 13 h . Mi ćemo pratitii dinamiku korišćenja, kako bi svi mogli da koriste klizalište, rekao je načelnik Aleksandar Vujić Subotić i odbacio svaku mogućnost da u novogodišnjoj noći bude organizovan koncert.

U raspisanom tenderu se navodi nabavka usluge postavljanja klizališta u periodu od: 26.12.2016.-15.01.2017. godine; svakim danom od 10.00 do 23.00 sata; besplatno klizanje svakog radnog dana za organizovane posete učenika osnovnih i srednjih škola, najviše 70 posetilaca, od 10.00 do 13.00 sati. Takođe, ponuđač je u obavezi da obezbedi smeštaj (kućicu) za opremu (klizaljke i drugu opremu), kao i osoblje koje će raditi sve poslove u vezi funkcionisanja klizališta.

Programi o kojima je govorio Smiljanić biće po tenderu organizovani od 16.30 do 18h , a grad je dužan da obezbedi slatkiše koje će Deda Mraz podeliti. Na pitanje valjevskih novinara da li je realno da za 16 sati na ledu budu deca svih valjevskih škola rečeno je da će se stim u vezi škole organizovati.

– Klizališta nisu jeftina i mi smo se potrudili da valjevska deca imaju klizalište ove zime u pomenutom periodu. Nema mnogo agencija koje to rade i zato je cena visoka, rekao je Vujić Subotić Na komentar novinara da praktično 16 sati košta 400.000 dinara , Smiljanić je objasnio da je u pitanju “skupa igračka”.

Istovremeno u gradu će biti održan Novogodišnji bazar za koji se do sada prijavilo 30 učesnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari