Ko ima više novca ima i više prava

Žana Lalović čijoj porodici preti iseljenje i Ivan Zlatić iz organizacije "Krov nad glavom" o životu onih kojima preti iseljenje

Ostavite komentar


  1. Još jedan dokaz da je i tzv. demokratska vlast kao i ova sadašnja bila u službi domaćih tajkuna i stranog i domaćeg krupnog kapitala. Nema razlike između Vučića i Đilasa, obojicu treba rušiti, a sa njima i ovaj divlji kapitalizam kojem služe. Bakiću, šta čekaš?

  2. Zakon o izvršenju je donet 2011 za vreme predhodne garniture vlasti , olako donet zakon teško se menja.

  3. i danas banalnost zla
    Ako je u nacističkoj nemačkoj vladala misao, čak uvedena i u školske programe, da bogati nemci su veći nemci od siromašnih nemaca, znači bogati nemci su viša rasa nego siromašni?
    Onda je jasna ovdašnja srbska gimnastika, koja je prisutna kod nas 30 godina od kada su nacionalisti preuzeli vlast, da se sve banalizuje zarad slobodnije ili otvorenije mogućnosti pljački društvenih bogatstava a samim tim i imovine stanovnika ovih područja.
    Ideologija banalnosti je jedna od glavnih odlika nacionalista reče nam Kiš davno. Društveno uređenje, zakoni, mediji, nauka, školstvo, crkva.. svi su u neprestanom grčevitom poslu, poslu zarad stvaranja atmosfere da sve što se radi i što je urađeno je za račun srbske nacije a u stvari za svoje lične interese. Zato su iskočili svih ovih godina mnogobrojni tajkuni ili sposobni poslovni ljudi, koji kao članovi, ne jedne nego svih partija, sa nacističkim vonjom, slobodno uzimaju sebi i samo sebi ogromne vrednosti kako nekretnina, tako i svih drugih vrednosti.

  4. Korupcija, korupcija i korupcija.
    Zastrašujuće dokle smo došli, kakvi smo neljudi postali.

  5. Znam da moraju raditi kako im gazda naredi, da se bili za nešto bolje ne bi završili kao nepismeni batinaši, ali…svakog od njih upamtite. Brzo će reći da su morali to raditi, a lažu k’o džukele. To su radili jer su mislili da će njihova do zor goriti. Neće smrde prodane. Inače znam nekoliko njih koji odbijaju da učestvuju u zločinačkom poduhvatu. Tako da oprosta za izdajnike koji terorišu sopstveni narod nema.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.