Ko je supruga Čedomira Jovanovića: Upoznali se na preporuku Ružice Đinđić, a postali par 5. oktobra 1FoNet-Nenad-Djordjevic

Ime Čedomira Jovanovića sve ređe može da se pročita u političkim rubrikama novina. Ako se i pojavljuje u medijima, predsednik Liberalno-demokratske partije, nekadašnji potpredsednik Vlade i šef poslaničkog kluba DOS-a to onda čini najčešće u okviru rubrike hronika.

To je bio slučaj i juče kada su gotovo svi mediji preneli vest da je Jovanović saslušan u policiji zbog porodičnog nasilja. Šta se tačno desilo, teško je raščivijati. Najpre je puštena vest da je Jovanović prijavljen policiji zbog nasilja nad suprugom Jelenom.

Prvom novinaru koji je uspeo da ga dobije na telefon je to priznao, rekavši da će se sam prijaviti policiji, što je i učinio. U policiji se ubrzo pojavila i njegova supruga Jelena, demantujući da je bilo ikakvog nasilja. Ipak, i nakon njenog iskaza Jovanović je zadržan u policiji, navodno na trežnjenju pošto je ustanovljeno da je pozivitan na – bromazepam.

Nakon što je izašao iz policijske stanice Jovanović je sa suprugom i advokatom otišao na piće. Upravo je advokat Aleksandar Šćekić Večernjim novostima dao zvaničnu verziju događaja. Prema njoj, do svađe supružnika došlo je zbog ručka. Naime, Jelena Jovanović je spremala grašak sa mesom, a Čedomir je insistirao da se pravi bez mesa, ili da bar za njega spremi odvojeno. Svađu su čule komšije, pozvale Jeleninu majku, a ona policiju.

Šta god da je istina, bila je ovo prva priča koja baca senku na porodičan život lidera LDP-a. Ovaj aspekt njegovog života sam je retko spominjao, a kada bi o tome i progovorio to je uvek bilo u superlativima.

Brak Čedomira i Jelene Jovanović traje devetnaest godina, a za sada imaju četvoro dece. Kako je sam Jovanović pričao za medije, Jelenini roditelji su bili vrlo bliski sa Zoranom i Ružicom Đinđić.

– Kada je Jelena imala 13‒14 godina, Ružica je imala običaj da mi, kada se sretnemo, kaže da treba da je upoznam i da će ona za koju godinu biti super devojka. Govorila mi je: ‘Nemoj da gubiš vreme sa tim tvojim curama po Beogradu’. Jelena je osam godina mlađa od mene… Posle preuzimanja izbornog štaba Demokratske stranke odlučio sam da podmladim stranku, a među dve stotine mladića i devojaka, koji su popunili formular, nalazilo se i Jelenino ime. Bili su mi zanimljivi njeni odgovori iz upitnika, pa sam pomislio da moram da razgovaram sa njom… Držali smo se na distanci sve do noći uoči 5. oktobra. Zoran i ja smo se razdvojili jer smo čuli da će nas te noći hapsiti, pa je on bio na jednoj lokaciji, a ja sam bio na drugoj, gde je bila i Jelena. Tada sam joj rekao: ‘Slušaj, ovo već traje predugo, a pošto sam, čini mi se, došao do kraja života koji sam živeo do sada, daj da uradim nešto što vredi, ako stvarno bude kraj.’ Od tog trenutka smo zajedno – ispričao je Jovanović. Venčali su se tri godine kasnije.

Jučerašnje saslušanje u policiji, samo je jedan u nizu incidenata sa kojima je povezan Jovanović. On je nedavno priznao krivicu zbog napada na vlasnika klinike Fizio centar. Kako je rekao medijima, odlučio je da ode ispred klinike kada je video suze svoje supruge, koja je imala poslovne probleme sa tim čovekom.

Supruga ga je javno branila i kada je nedavno učestvovao u incidentu ispred lokala brze hrane na Novom Beogradu. Kako je ispričala, njega su najpre napali navijači, ističući da je sve činio u samoodbrani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari