Kockar (DS): U Bačkom Gradištu je ubijena još jedna žena, ponovo apelujemo da institucije preuzmu neophodne korake da se žene zaštite 1Foto: Shutterstock/Doidam 10

Demokratska stranka (DS), nakon ubistva i treće žene ove godine, u saopštenju je danas ponovo apelovala na institucije da preuzmu neophodne korake da se smanji nivo nasilja u društvu, da se stane u zaštitu žena i da se uvede telo za praćenje femicida.

„U Bačkom Gradištu je ubijena još jedna žena. Ne možemo da se ne zapitamo da li je to moglo da se izbegne, da li smo mogli da sačuvamo njen život, samo da su institucije aktivno radile svoj posao i da je postojala politička volja da se žene zaštite„, rekla je predsednica Resornog odbora DS za ljudska i manjinska prava i saradnju sa NVO Alisa Kockar.

„Isti ti koji su nas kao društvo doveli do ruba provalije, koji su zarobili i privatizovali institucije koje bi trebalo da rade u zajedničkom interesu, za nedelju dana pričaće o pravima žena i deliće cveće. Nemamo šta da slavimo 8. marta i nećemo cveće – hoćemo državu i jake institucije koje rade svoj posao, da nijedna žena ne mora da živi u strahu od sadašnjih i bivših partnera, ili bilo kog drugog muškarca, pa i poslodavca, i hoćemo mehanizam za praćenje femicida“, kazala je Kockar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari