Kolike su kazne ako odbijete da učestvujete u popisu stanovništva: Samo tri pitanja nisu obavezna

Ostavite komentar


  1. Ja ću da primim popisavača u kuću sami kad bude Kon i onaj nišlija, izađu na tv i kažu da Cirone nema i da je bezbedno a da njih dvojica u studiju budu zajedno bez maski na licu. Dok toga ne bude ja ni popa ne pušm u kuću a kamili tamo nekog popisivač koji ide okolo kao rasadnik virusa. Legitimno i po zakonu to jest ustavu. Koji koliko znam je važniji od bilo kog zakona z ovoj zemlji. Ako je još uvek tako. Ako ne opet nema ništa može telefonom da me zove ali u kuću beće ući.

  2. Kakvu garanciju imam da moji odgovori neće biti falsifikovani, ukoliko ne budu „podobni“? Nikakvu. Dakle, štelovanje. Čemu onda popis?

  3. Da li popisivači nose maske i da li se izuvaju prilikom ulaska u stan, najozbiljnije pitam?

  4. Zasto ovo ne moze elektronski da se uradi a da idu samo kod onih koji ne obave svoju duznost elektronskim putem? Zasto nas primoravte da primamo bilo koga u kucu? Takodje, zar nije jos uvek pandemija u toku? Zar ne bi onda svi oni morali da imaju maske, rukavice i da dezinfikuju ruke i cipele pre nego sto udju u neciju kucu ili stan? Bahatost drzave i statisticara na delu.

  5. Sta ako je neko duze vreme u inostranstvu? Ne pada mu na pamet da zbog toga dolazi! Kolika je kazna?!

  6. Sta ako je neko posle, recimo 05.10 otsutan? Da li moze da se negde prijavi da popuni formulare pre puta? Zasto se to ne obavlja i internetom?

  7. Kazne možete dobiti ako ne odgovorite na sva pitanja, a ako ne budete popisani ne možete biti kažnjeni.

  8. Kazu da popis po licnost traje oko pola sata, da bi nosioc domacinstva dao podatke za cetiri clana treba mu najmanje dva sata ko ce platiti to vreme rada ili odmora sasvim svejedno?

  9. Po kom osnovu smo duzni da damo svoj JMBG? Ako popisivac uvidom u moju licnu kartu utvrdi da sam ja vlasnik stana na adresi popisivanja,zasto traze JMBG mene i ostalih ukucana? Da li sam duzan da dam?

  10. Šta ako svi odrasli članovi domaćinstva nisu kod kuće i ne mogu staviti svoje l.k na uvid i odgovarati na pitanja?

  11. Овај „попис“ је превара као и „вакцина“. Није важно да ли си Србин, Хрват или Албанац, важно је да си – стока! То је њихов циљ.

  12. Ko su ti ljudi koji hoce da budu popisivaci? Ima li neko da se ne prodaje za pare?

  13. Napredni i/ili tzv. nameštenici u gradskoj upravi. Ne može pošten svet bez veza da dođe do neke kinte. I na posao grobara stavili šapu.

  14. Систем пријема и елиминације кандидата за пописивача је направљен тако да омогућује партијско запошљавање, корупцију, а у најмању руку – произвољност, при пријему и елиминацији кандидата. Све зависи од човека кога је поставила државна управа, он одлучује ко ће добити посао а ко неће, а објективна листа бодовања (која је иначе добро састављена) служи као декор и нема никакву пресудну улогу у добијању посла, а тиме ни никакав смисао, изгледа као да је постављена само зато да би неком замазала очи да се ради о објективној а не чисто субјективној процени ко ће добити посао а ко неће. Могло би неко истраживачко новинарство да то мало подробније испита и обелодани јавности да је систем избора и елиминације кандидата нетранспарентан и да омогућује партијско запошљавање и корупцију – а сасвим извесно је чисто субјективан, произвољан и одприлике одмерен.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.