Kolike su kazne u Srbiji ako ubijete divlje vrste: Ako zgazite mrava platićete 40.000 dinara

Ostavite komentar


  1. A šta da radimo, sada, kada je Rio Tinto bio vinovnik nestanka ili proterivanja mnogih i mnogobrojnih živih bića sa njihovog prirodnog staništa? Gde su odgovarajuće službe da postupaju po zakonu, ako smeju?

  2. Koji apsurd dozvoljavanje rudnicima a da mam uniste sve zivo i sta mam sve dosad nisu unistili a sa druge strane kazne su pripremljene ali samo za koga.Drzavo moja gde li si mi otisla.

  3. A koliko kosta to sto nam je sadasnja ekipa na vlasti ubila mladost? Isti su bili i 90-tih, a SPS je ostao celo vreme, dok ae nisu opet udruzili sa starim pajtasima posle 2012… Dakle, koliko to kosta?

  4. Ovde su nabrojane mnoge životinjske vrste, ali nije kečiga, već godinama strogo zaštićena riblja vrsta. Ali zašto ovo pišem – prošle godine se jedan predsednički kandidat (pogodite koji) pohvalio kako je u Grockoj (Smederevu?) ručao dobar komad kečige. Kači li njega ovaj zakon o tri godine zatvora ili je kao svaki faraon aboliran unapred?

  5. Koliko dugo je ekipa za određivanje ovakvih kazni sedela u kancelariji, uredno primala platu, a zatim prošetala Kalemegdanom, usput gazeći mrave I ne platvši za to kaznu?

  6. To je banalizacija propisa i kriva interpretacija. Ne kosta zgazeni mrav toliko jer bi to znacilo da je zakonodavac blesav. Ili buba mara. Toliko se placa ukoliko namerno unistite staniste npr u sumi, spalite citave mravinjake i slicno.

Ostavite komentar


Društvo

Sigurne staze predstavile rad na Panevropskom programu za transport, zdravlje i životnu sredinu u Narodnoj skupštini 10

Sigurne staze predstavile rad na Panevropskom programu za transport, zdravlje i životnu sredinu u Narodnoj skupštini

Ministarstvo zaštite životne sredine Republike Srbije bilo je domaćin sastanka Partnerstva za zdravu aktivnu mobilnost u okviru sprovođenja Panevropskog programa za transport, zdravlje i životnu sredinu (Transport, Healthand Environment Pan-European Programme - THE PEP), koji je održan u Beogradu, u periodu od 23. do 25. aprila 2024. godine, a kojim je obeležen početak jednogodišnjeg predsedavanja Republike Srbije Upravnim odborom Panevropskog programa za transport, zdravlje i životnu sredinu, simboličnom predajom „štafetne palice“ Srbiji od strane prethodno predsedavajuće zemlje Austrije.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.