Koliko prosvetnih radnika je spremno da štrajkuje?

Ostavite komentar


  1. Vlast sve radi po zakonu pa moraju i prosvetari. More motke pa dovedite ove lažove u red

  2. Ko o čemu prosvetari o parama. Svako gleda sebe a u pitanju je sistemska bolest. Ako ne radi privreda a ekonomija je dužnička i uvozna onda nema para ali prosvetare to ne zanima. Ponekad mislim da imaju neko posebno mišeljenje o sebi neka izuzetnost ili tako nešto. I na kraju ako je nekom loše neka traži bolji posao prema svojim mogućnostima.

  3. Neverovatno koliko je glupih ljudi koji komentarišu, jer većina misli da je samo povećanje problem, a ne vide da već sada nema ko da radi u prosveti za ove novce (matematičari, fizičari, inform..) Ovo je za spas prosvete a ne povećanje plata , ukapirajte to već

  4. Uvek, uvek ću podržati prosvetu! Nijedna profesija u Srbiji nije toliko unižena i uništena!

  5. Od štrajka nema ništa. Javnost treba da zna, da je u prosveti mnogo nastavnika bilo zapisleno na određeno (verovali ili ne) 15 godina, a onda su na njihova mesta, na neodređeno, zaposleni SNS nepismeni poslušnici.

  6. Tako je, slažem se sa Darkovim i Sanjinim komentarom!
    Toliko smo uniženi da nas i učenici i penzioneri žale!

  7. Просветари су могли преговарати за време распуста. Није коректно злоупотребљавати ученике. За њихов положај у друштву сами су криви. Синдикати нису јединствени. Мора постојати само један репрезентативни синдикат који обухвата све запослене у просвети.

  8. Svi su oni spremni za štrajk jer nijedan nije zadovoljan. Ujedno, nijedan nije nezadovoljan baš toliko da je spreman da da otkaz.

    A bolje bi im bilo da daju otkaz nego da svake godine štrajkuju za 1000 dinara (10 dolara) povišice… ti učitelji naše dece…

  9. @ Darko: „…ne vide da već sada nema ko da radi u prosveti za ove novce (matematičari, fizičari, inform..)“

    Nije problem, i jezike učimo po privatnim kursevima, pa ćemo i „matematiku, fiziku, informatiku…“

    Ako nema ko da predaje, onda najbolje da lepo ukinete te predmete; koga oni zanimaju taj će nastavnika da nađe, a koga ne zanimaju – pa što ga mučite nezadovoljnim nastavnicima od kojih svakako ništa neće naučiti?

  10. Prosvetni radnici su razbijeni. Najgori je Republicki sindikat obrazovanja (drzavni) koji se slizao sa vlasti. Oni dobiju neku car i posao zavrsen. Prema tome sindikat gleda lucni intwres a ne intwres prosvete.

Ostavite komentar


Društvo

Dačić: MUP je pouzdan partner Interpola 8

Dačić: MUP je pouzdan partner Interpola

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas sa generalnim sekretarom Interpola Jirgenom Štokom, koji je predočio da je Srbija u ovoj međunarodnoj policijskoj organizaciji prepoznata kao lider u saradnji i dobar primer po svim elementima rada Interpola, saopšteno je resornog ministarstva.

Naslovna strana

Naslovna strana za 15. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.