Koluvija, Đukanović i Informer TV optužuju novinarku N1: Snimak pokazuje šta se zaista desilo 1FotoFoNet Marko Dragoslavić

Kako je jedan novinarski izveštaj o slučaju Jovanjica bacio u drugi plan sam slučaj? Za to su se pobrinuli prvooptuženi u ovom procesu Predrag Koluvija i njegov advokat Vladimir Đukanović kada su novinarku N1 Anu Novaković optužili da je na skupu podrške inspektoru Milanu Isakovu okupljenim građanima i opoziciji izdavala direktive kad da zvižde i vređaju Koluviju, piše potral N1.

Ako gledate N1 onda znate da je ovo lice ono koje najčešće viđate ispred Specijalnog suda. Godinama već Ana Novaković prati suđenje klanu Belivuk, postupak protiv Darka Šarića, ali ne propušta nijedno ročište u slučaju Jovanjica.

„To njihovo izveštavanje zadnje četiri godine, to je režirano izveštavanje, oni nisu novinari, oni su režiseri“, rekao je na Informer TV Predrag Koluvija, prvooptuženi u slučaju Jovanjica.

Reče poljoprivrednik koji to nije pred novinarima za koje je zaista upitno da li jesu i da li su ikada bili na terenu.

„Oni na komandu novinara zvižde i kreću da viču…“, nastavio je Koluvija.

„Hoćemo da pogledamo kako je ta komanda ispred Specijalnog suda izgledala, kada smo videli novinarku koja, kada vas je ugledala, ona je istrčala niz stepenice i dala je znak okupljenim da počnu sa zvižducima i uvredama. Mi ćemo da pogledamo ovo…“, kazala je novinarka Informer TV-a.

To što su danas „medijski eksperti“ gledali na televiziji, juče je Tviter zajednici obznanio kao veliku istinu Koluvijin advokat Vladimir Đukanović.

Na snimku se vidi novinarka N1 Ana Novaković koja izveštava sa suđenja za Jovanjicu, a sporan trenutak za advokata Đukanovića je dolazak prvooptuženog Koluvije ispred Specijalnog suda.

Na snimku se vidi novinarka N1 Ana Novaković kako kaže „Evo ga Koluvija“ a potom rukom pokazuje snimatelju da dolazi Koluvija i kaže „snimaj“.

„Naravno, za N1 je potrebna predstava pa njihova „nezavisna novinarka“ pokazuje ko ide, šta da se snima i izdaje direktive. Neverovatno!“, napisao je na Tviteru Vladimir Đukanović, poslanik SNS.

I zaista neverovatno, poslanik Đukanović „direktivama“ zove ono što je naš svakodnevni posao.

„Željko, kako izgleda tvoj snimajući dan, koliko za jedno snimanje izdaš ‘direktiva’ svom kolegi?“, pitao je N1 svog kolegu Željka Veljkovića, novinara Nove TV.

Veljković je odgovorio:

„Izdavanje direktiva je sigurno potpuno pogrešan termin i time poslanik Đukanović pokazuje da apsolutno ne shvata čime se mi bavimo. Nekad ja vidim nešto što snimatelj nije video, mnogo češće oni vide nešto što ja nisam video, i uvek jedni drugima sugerišemo šta bi moglo, dogovaramo se, promišljamo ono što radimo, i to samo nekom ko se nikad nije bavio ovim poslom može da deluje kao izdavanje direktiva.“

Ali potpuno neverovatno, sadašnji poslanik i advokat, nije u prošlosti bio samo moler, već i medijski radnik i to već neke stvari objašnjava.

„Možda je ključ za razumevanje svega toga GDE je on radio. ‘Velika Srbija’ i ‘Radio Fokus’ nisu bili mediji, nego promotivni servisi svojih stranaka, tamo se možda radi nekako drugačije“, objašnjava Veljković.

Ovde sa snimateljima novinari ne komuniciraju putem telepatije niti se pak uzdaju u pomoć više sile.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari