Komesarijat: Rešeno više od 3.000 slučajeva interno raseljenih i izbeglica 1

Komesarka za izbeglice i migracije Nataša Stanisavljević danas je na završnoj konferenciji projekta „Pružanje pravne pomoći i informacija neophodnih za zaštitu i ostvarivanje prava interno raseljenih lica, izbeglica i povratnika“, izjavila da je od 6.600 korisnika, koliko se javilo od početka projekta, više od 3.000 zahteva pozitivno rešeno.

Stanisavljević je naglasila da je posebno važno da se pravna pomoć u okviru projekta pružala ne samo u kancelarijama besplatne pravne pomoći u Beogradu, Kraljevu, Nišu i Vranju, u zadružnim organizacijama u Gračanici i Kosovskoj Mitrovici, već i kroz mobilne pravne timove i terenske posete opštinama i gradovima u kojima je prepoznata potreba za besplatnom pravnom pomoći korisnika.

Ona je dodala da je veoma ponosna što će se i u naredne dve godine nastaviti sa ovim projektom, kako bi se pružila pomoć što većem broju ljudi, saopštio je Komesarijat.

Realizacija projekat je počela 2018. godine i obuhvata pružanje pravne pomoći i obezbeđivanje zaštite prava za interno raseljena lica sa Kosova, izbeglice iz bivših republika SFRJ, kao i povratnike na osnovu sporazuma o readmisiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari