Muzička škola „Stevan Mokranjac“ i Centar za kulturu Požarevac organizuju Humanitarni koncert za Vladu u ponedeljak, 11. oktobra 2010. godine sa početkom u 19,00 časova u Maloj sali Centra za kulturu.

Vladimir Urošević rođen je 05. 11. 1978. godine. Završio je nižu i srednju Muzičku školu u Požarevcu, u klasi profesora Periše Stanojevića.

Diplomirao je na odseku za klarinet, u klasi profesora Ante Grgina na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, sa nagradom „Jakov Srejović“ za najviši izvođački nivo na duvačkom odseku. Dobitnik je brojnih prvih nagrada u zemlji i inostranstvu, kao i specijalne nagrade žirija za laureat „Orfeja“. Uz punu stipendiju usavršavao se u SAD-u, u klasi profesora Sidney Forresta. Bio je prvi klarinetista svetskog simfonijskog orkestra u Mičigenu. Učestvovao je na brojnim seminarima, kod nas i u inostranstvu, kod eminentnih profesora: Michael Arrignona, Charles Neidicha, Mate Bekavca…

Stipendista je Zepter fondacije. Iza njega stoje mnogobrojni koncerti i resitali u Americi, Italiji, Španiji, Austriji, Crnoj Gori i Srbiji. Nastupao je kao solista sa simfonijskim orkestrom „S. Binički“, Svetskim simfonijskim orkestrom mladih Interlochen u Mičigenu, gudačkim kamernim orkestrom „Sv. Đorđe“, bio je član Beogradske filharmionije, takođe, aktivno je delovao u kamernoj operi „Madlenianum“, Simfonijskom orkestru RTS-a.

Radio je kao asistent saradnik na FMU u Beogradu, kod profesora Ante Grgina i kao profesor klarineta u Muzičkoj školi „Stevan Mokranjac“ u Požarevcu.

Danas se Vlada bori sa teškom bolešću, čije lečenje zahteva velika materijalna sredstva. Pozivamo Vas da kupovinom karata za koncert (cena ulaznice je 300,00 dinara) ili uplatom određenih sredstava na žiro račun škole (840-1222666-88 svrha uplate „Pomoć za Vladu“) pomognete našem dragom kolegi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari