Konkurs pao, Bujošević do daljeg v.d. direktora RTS

Nakon višesatne sednice Upravni odbor nije imenovao generalnog direktora RTS-a  

Ostavite komentar


  1. Nije pao konkurs,nego pamet…
    Koga ova visemesecna lakrdija oko izbora prvog coveka drzavne tv, ne dotice a bavi se politikom,trebalo bi hitno da zatrazi vanredni sistematski pregled.
    Ovo je tuzan primer, i dokaz vise koliko je u biti svojoj sve trulo a svi najmocniji, nemocni.

  2. Nakon pada zida u Srba su se dogodila tri talasa licemerja.
    Prvi se dogodio na Gazimestanu. Iako svi (pomalo) socijalisti, ljudi su preko noći postali nacionalisti. S voštanicama se po mraku krenulo za vođom.
    Drugi se dogodio nakon pada skupštine. Preko noći se s rakije prešlo na šampanj, Vođa je gurnut u provaliju, a narod postao evropski kao nikad pre.
    Treći se dogodio dvanaest godina kasnije. Narod je opet prepoznao energiju. Ne seća se da je ikad bio pomalo socijalistički, pamalo evropski. Nova energija je možda pomalo starovremenska, trbuhom za kruhom, ali je isplativa.

  3. Tim koji dobija se ne menja,a ovaj je poslusan do bola,pa ce ostati jos malo ko i ova orocena vlada…

  4. 1) jedini i iskljucivi cilj ovih i ranijih i buducih „konkursa“ je da Buljosevic ostane. I ostaje.
    2) bice tu jos cirkuskih predstava sa novim „konkursima“, ponavljanjem, obaranjem, kandidovanjem autsajdera.
    3) Bujosevic ima 66.5 i ilegalno je v.d. jer nema pravo rada posle 65
    4) ilegalno je bio i direktor posle dana kad je napunio 65 (pocetkom 2019). Ovo je u direktnoj i izricitoj suprotnosti sa Zakonom o radu.
    5) sve platei privilegije od toga dana prima ilegalno i morace da vrati, a oni koji si isplacivali suprotno zakonu, moraju disciplinski i finansijski odgovarati

    1. Postao je poznat kada dobio nagradu Brace Karic u srecno vreme 1997, i tada 30 000 maraka

  5. Pa šta?
    Onoliki direktori javnih preduzeća su godinama v.d. direktori, mimo svih rokova i zakona, pa nikom ništa. Da o tome što bar 90% njih ne ispunjava ni formalne uslove za direktora ni ne pričamo.
    Što se ne bi i Buljošević pridružio tom elitnom klubu? Šta mu fali (osim savesti, morala i kičme)? Ništa!
    Na primer, generalni direktor EPS je po struci vlasnik pečenjare . I šta mu fali? Vučić ga samo cimne telefonom, a on za vikend postavi novu trafostanicu! Pa ko to još ume?!
    Idemooooooo, naprednooooooo!

    1. Starosni penzioner nama pravo da bude direktor, ni v.d. ni da se prijavi na konkurs. Isto kao ni maloletno lice. Ili strani drzavljanin. Sve sto radi preko dana od 65 godine je ILEGALNO

  6. Bujošević nije izabran za generalnog direktora? Više nego sjajna vest, skoro pa i uverljiva. On je i dalje vršilac te dužnosti i kakva je tu razlika? Nema pravo na topli obrok? Dragan Bujošević je stekao sve uslove, ali u najmanju ruku za Istražni zatvor, sudeći po svim onim obelodanjenim nabavkama i
    sumnjivo sklopljenim ugovorima. Tačno je da se kupuje vreme a izgleda i novi članovi UO i za RTS i za REM. Iskreno se nadam da će Vasko Vasović ponovo konkurisati za mesto generalnog direktora RTS jer 2670 zaposlenih u JMU sigurno odlično znaju i poznaju tog čoveka koji može da izvuče Nacionalni servis iz gliba u koji su ga uvalili Bujošević i svi slični njemu.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.