Konkurs za boravak u studentskim odmaralištima na Avali, Zlatiboru i Paliću 1Foto: usob.rs

Ministarstvo prosvete je raspisalo konkurs za prijem studenata u studentska odmarališta „Radojka Lakić“ na Avali, „Ratko Mitrović“ za Zlatiboru i „Palić“ na Paliću za školsku 2022/23. godinu.

Pravo na odmor i dodatne aktivnosti u u studentskim odmaralištima imaju studenti visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika ili autonomna pokrajina, koji su upisani prvi put u tekućoj školskoj godini na studije prvog, drugog ili trećeg stepena, čije se školovanje finansira iz budžeta i koji imaju državljanstvo Srbije.

Pravo da konkurišu imaju i studenti koji imaju državljanstvo države u regionu, kao i studenti strani državljani, u skladu sa međunarodnim ugovorom i pod uslovom reciprociteta.

Odmor studenata u Studentskom odmaralištu traje u smenama od sedam dana.Izuzetno, za studente koji se primaju radi oporavka na osnovu potvrde studentske poliklinike smena traje 10 dana.

Kandidati za prijem u studentska odmarališta podnose dokumentaciju zdravstveno potpornom udruženju studenata odgovarajućeg univerziteta, gde mogu dobiti i sve informacije o uslovima konkursa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari