Konzulat Bugarske u Nišu poklanja najsavremeniju telefonsku centralu Nišavskom okrugu 1Foto: Pixabay/Sapviktor

Konzulat Republike Bugarske u Nišu poklanja sedištu Nišavskog upravnog okruga digitalnu telefonsku centralu koja će značajno unaprediti rad oko 130 službenika, saopštio je okrug.

U ovom okrugu smešteno je 19 inspekcijskih službi iz 11 ministarstava.

Ugovor o finansijskom podsticaju, koji je osnov za novčanu donaciju Ministarstva spoljnih poslova Bugarske Nišavskom okrugu za nabavku ovog telefonskog i komunikacionog sistema, potpisan je krajem prošle sedmice.

Donacija Konzulata Bugarske vredna je 39.500 evra.

„Zahvaljujući tom ugovoru i dobijenim sredstvima, Nišavski upravni okrug će instalirati najsavremeniju digitalnu telefonsku centralu koja, pored ostalog, omogućava veliki broj linija i integraciju sa mobilnom i internet mrežom, tako da će značajno unaprediti rad i tehničku opremljenost Okruga. To će, posle višedecenijskog rada sa zastarelom analognom telefonskom centralom, obezbediti bržu i efikasniju komunikaciju građana sa republičkim inspekcijskim službama“, saopšteno je nakon potpisivanja ugovora.

Generalni konzul Bugarske u Nišu Dimitar Canev je izrazio uverenje da će ovo biti najsavremenija telefonska centrala na teritoriji cele Srbije, naglasivši da je zadovoljan dosadašnjom saradnjom sa Nišavskim okrugom.

Načelnik Nišavskog okruga dr Petar Babović dodao da je „rok za realizaciju ovog projekta devet meseci“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari