Kosovo pod srpskom vlašću

Ostavite komentar


  1. Previše se posvećujete apologetici albanskog iredentizma. Ispada uvek da su samo Srbi krivi za sve, a Albanci nikad ni jednog Srbina nisu takli.

    1. 1912/13 godine ulazak srpske vojske u Sandzak, na Kosovo i u Makedoniju je bio oslobodjenje za (malobrojnu) srpsku populaciju a okupacija za vecinsko bosnjacko, albansko i makedonsko stanovnistvo. Svi su on tretirani kao gradjani drugog reda sve do kraja 60-ih godina 20-og veka. Zato su i iskoristili prvu priliku da se oslobode tiranije, osim sandzackih Bosnjaka koji nemaju kriticnu masu da oforme bilo kakvu drzavicu. Razmislite malo, Miki, zasto niko nece sa nama, nemojte samo da nalazite opravdanja za svakakve muke zadate tim ljudima, stalno ponavljajuci to „a sta su oni nama radili?“.

    2. Puniša Račić ti nije dovoljno velik Srbin? Verovatno i ne znaš ko je. A piše ti gore.

    3. Znate li kada cemo imati normalnu demokratsku drzavu Srbiju? Onda kada oni kao vielleicht, a i vi sa njima shvatite da su svi pred zakonom ich Bogom jednaki ma koje vere ich nacije bili.

  2. Hoce li biti i serijal o Kosovu pod albanskom vlascu? Nije da ne bi bilo materijala i to vrlo nepovoljnog za Albance ili se takav serijal ne uklapa u koncepciju a i ne isplati se?

  3. Naslov bi trebalo ga glasi: „Kosovo pod srpskom okupacijom“, sa podnaslovom: Posledice aparthejda i pokušaja genocida i etničkog čišćenja.

  4. Sve ima svoj kraj, pa i srpska okupacija Kosova. Taj narod sad zivi u slobodi i ceo svet se raduje skupa sa njima.

  5. Ukratko,od oslobođenja od Turaka nismo udpeli da stvorimo pravnu državu da manjinskim narodima pokažemo da je Srbija njihova koliko i naša,uvek nam je bilo bitnije kolika a ne kakva država i danas patimo od manije veličine.

    1. Kako ko, neko pati i od stokholmskog sindroma, samoprezira, poturica mentaliteta itd. Btw. Veliki doprinos svemu je dala i sama albanska manjina, nije u redu preskakati i ignorisat ponasanje i samih Albanaca sa Kosova , albanski nacional-sovinizam kao i razna mesanja sa strane. Ne znam da li ti je poznato ali osim Albanaca u Srbiji zive i druge manjine, npr. Madjari sa kojima nije doslo do sukoba, ratova, Madjari su se nekako integrisali, zive, rade a radi se o istoj Srbiji i Srbima.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.